Ερυθρά: Χτυπήθηκε το πλοίο “True Confidence” -3 αγνοούμενοι, 4 σοβαρά τραυματίες

 Ερυθρά: Χτυπήθηκε το πλοίο “True Confidence” -3 αγνοούμενοι, 4 σοβαρά τραυματίες

Το Reuters μετέδωσε πως το κυπριακών συμφερόντων πλοίο «True Confidence», με σημαία Μπαρμπέιντος, δέχτηκε πλήγμα από ρουκέτα 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν, ανοιχτά της Υεμένης, πιθανότατα από τους Χούθι. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο πλοίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά και έχει εγκαταλειφθεί, με το πλήρωμα να οδεύει στις σωστικές λέμβους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, 3 μέλη του πληρώματος αγνοούνται ενώ υπάρχουν και τέσσερις σοβαρά τραυματίες από την επίθεση.

Όπως αναφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρία, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το 20μελές πλήρωμα και τους τρεις ένοπλους που βρίσκονταν στο πλοίο. Η ίδια επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με τις ΗΠΑ.

Τι μετέδωσε το BBC

Φορτηγό πλοίο δέχθηκε επίθεση ανοικτά της Υεμένης και υπέστη ζημιές, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (6/03) σε άλλη μία προφανή επίθεση στον Κόλπο του Άντεν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα το BBC, ακολούθησαν αναφορές για έκρηξη 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Άντεν. Κοντινά σκάφη ανέφεραν έναν δυνατό κρότο και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού, σύμφωνα με τον οργανισμό United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO).

Το κίνημα των Χούθι της Υεμένης, το οποίο επιτίθεται κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην περιοχή, δεν έχει ακόμη σχολιάσει την εν λόγω επίθεση. Η – υποστηριζόμενη από το Ιράν – οργάνωση δηλώνει ότι αυτές οι επιθέσεις αποτελούν ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τόσο η εταιρεία θαλάσσιας ασφαλείας Ambrey όσο και ο οργανισμός UKMTO ανέφεραν ότι το εμπορικό πλοίο είχε πληγεί και είχε υποστεί ζημιές. Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονταν σε εξέλιξη και μέρος του πληρώματος του πλοίου είχε ήδη επιβιβαστεί σε σωσίβιες λέμβους, δήλωσε η Ambrey, ενώ ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας ήταν στην περιοχή.

Λίγο πριν από το περιστατικό, το φορτηγό πλοίο «True Confidence» με σημαία Μπαρμπέιντος είχε κληθεί από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «ναυτικό της Υεμένης» να αλλάξει πορεία, σύμφωνα με την Ambrey.

Υεμένη, Χούτι, Χούθι, Ερυθρά Θάλασσα, επιθεση ελληνικο πλοιο, ελληνοκτητο, true confidence

Σχετικά Άρθρα