Νέα επίθεση Πιερρακάκη στο ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ – Αλλάξατε στάση 5 φορές σε 2,5 μήνες

 Νέα επίθεση Πιερρακάκη στο ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ – Αλλάξατε στάση 5 φορές σε 2,5 μήνες

Απάντηση στο ΠΑΣΟΚ έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Μάντζος. Ο κ.Πιερρακάκης, έκανε λόγο για πέντε κυβιστήσεις τους τελευταίους δυόμιση μήνες. «Η απάντηση σας αντανακλά ένα άγχος», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

«Στις 20 Δεκεμβρίου, δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη “δεν θα μπούμε εμπόδιο, αρκεί να μην είναι σε βάρος των δημοσίων πανεπιστημίων”. Δεύτερη τοποθέτηση στις 12.2.24. σήμερα προτείνουμε το σκανδιναβικό παράδειγμα. Τρίτη παρέμβαση 22/2/24 τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση και όχι την εμπορευματοποίηση. Ο νόμος κατατέθηκε 2 μέρες μετά. Τέταρτη τοποθέτηση συμφωνούμε αλλά με αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, αλλά αυτό που κάνει η ΝΔ είναι διευθέτηση συμφερόντων. Θυμάται το Σύνταγμα στις 22/2. Και χθες είπε ότι δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε και σκωπτικά τη στάση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «ήταν λίγο σαν τον Γιώργο Κωνσταντίνου όταν παράγγειλε το εκμέκ η θέση σας». Πείτε Μου ποιες είναι οι αντιρρήσεις σας, είπε απευθυνόμενη προς τα έδρανα του ΠΑΣΟΚο υπουργός Παιδείας προσθέτοντας ότι τότε θα καθίσω κάτω μαζί σας να το αναλύσουμε.

«Αν υπάρχει μία κερδοσκοπία είναι η πολιτική κερδοσκοπία εν όψει εκλογών. Αλλά εκεί φοβάμαι ότι η αποτυχία είναι δεδομένη», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Μάντζος επιτιθέμενος προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ανέφερε ότι«διαβάζοντας πιο σωστά την γνωμοδότηση που επικαλείστε, αυτός που διαφώνησε με τον Βενιζέλο είστε εσείς, πηγαίνοντας στη ΝΔ, τώρα δεν ξέρω τι είναι πιο χάρμα οφθαλμών, να σας βλέπουμε να υποδύεστε τον Θεμιστοκλή ή να υπερασπίζεστε τον Ευάγγελο Βενιζέλο Από την θέση του Υπουργού της ΝΔ;».

Και συνέχισε ο κ. Μάντζος λέγοντας ότι « αφού σας αρέσει ως κυβέρνηση να επικαλείστε τον Βενιζέλο,κάντε το ίδιο για τις απόψεις που έχει εκφράσει για το ζήτημα των υποκλοπών,κάντε το ίδιο για τις συστηματικές επιθέσεις της κυβέρνησής σας».

Σχετικά Άρθρα