Κούγιας: Η Πισπιρίγκου μηνύει τον Δασκαλάκη – Οργή Λιγνάδη για τον Κασσελάκη

 Κούγιας: Η Πισπιρίγκου μηνύει τον Δασκαλάκη – Οργή Λιγνάδη για τον Κασσελάκη

O ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όπου αναφέρθηκε στο επεισόδιο μεταξύ Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη για την παιδοκτονία, αλλά και στις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για τον Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την έναρξη έρευνας από τη δικαιοσύνη για το πόθεν έσχες του και για το δάνειο που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τα Χριστούγεννα.

Σχολιάζοντας την έρευνα από τη δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν».

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, τη νύχτα έλαβε επιστολή από τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο υπερασπίστηκε στη δίκη για τους βιασμούς, με την οποία εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προφυλάκιση του καλλιτέχνη που παρανόμως έγινε καθώς και για διαδικασίες που τηρήθηκαν στη νομική διαδικασία που ακολούθησε, λέγοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης έχει κακούς συμβούλους και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ακολούθως, ο ποινικολόγος ρωτήθηκε για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και το επεισόδιο ανάμεσα στην κατηγορούμενη και τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των τριών κοριτσιών, Μάνο Δασκαλάκη.

Όπως είπε, εκείνος απουσίαζε από τη δίκη λόγω προγραμματισμένων ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε. Όπως τον ενημέρωσε η συνεργάτιδα του γραφείου του που ήταν παρούσα, «όταν βγήκε έξω από την αίθουσα, ο Δασκαλάκης άρχισε να βρίζει σκαιότατα την κατηγορούμενη».

«Στο πρώτο στάδιο που εγώ δεν ήμουν δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν απόλυτα δίπλα στη γυναίκα του. Σε όλες τις καταθέσεις περιέγραφε μια υπέροχη μητέρα και σύζυγο, όλα αυτά μέχρι σχεδόν το τέλος του πρώτου δικαστηρίου. Μετά άρχισε να κάνει στενή παρέα με έναν δημοσιογράφο και να τον επηρεάζει και να τον συμβουλεύει μια δικηγόρος. Του είπαν μάλλον ότι σε αυτό το δικαστήριο πρέπει να έχει άλλη συμπεριφορά», συνέχισε ο δικηγόρος.

«Αν ήμουν εγώ εκεί, θα τον είχα οδηγήσει στο αυτόφωρο. Θα γίνει μήνυση εναντίον του σήμερα, στα όρια του αυτοφώρου, για την εξύβριση με σκαιότατες εκφράσεις και για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή την κατονόμασε ως δολοφόνο των παιδιών, όταν σε προηγούμενο στάδιο έκανε μήνυση μαζί με την κ. Πισπιρίγκου σε γιατρούς κατηγορώντας τους για τους θανάτους των παιδιών», τόνισε ο Κούγιας.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης για τις δολοφονίες των τριών κοριτσιών της, χαρακτήρισε αυτονόητη την παράταση της προφυλάκισής της και επανέλαβε «είμαι τόσο πεπεισμένος για την αθωότητα της κ. Πισπιρίγκου, που αν καταδικαστεί τελεσίδικα μέχρι και από τον Άρειο Πάγο, θα σημαίνει ότι κάτι λάθος έκανα εγώ για πρώτη φορά στις 1.000 υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τις οποίες έχω ασχοληθεί στα 50 χρόνια της δικηγορικής διαδρομής μου. Αν συμβεί αυτό, εγώ θα παραιτηθώ με ό,τι αυτό σημαίνει για την καριέρα μου. Είναι τεράστια πρόκληση για μένα αυτή η δίκη».

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα