“Ήχησαν σειρήνες, ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα”: Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ για την έκρηξη στην Οδησσό

 “Ήχησαν σειρήνες, ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα”: Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ για την έκρηξη στην Οδησσό

Επίθεση με ρωσικό πύραυλο δέχθηκε στις 11:43 της Τετάρτης (6.3.2024) η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρισκόταν 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γεωργία Σκιτζή, η οποία βρίσκεται στην αποστολή με τον πρωθυπουργό στην Ουκρανία, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Οδησσού, η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν οι σειρήνες και υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και ενεργοποίηση αεράμυνας της περιοχής.

Στην ελληνική αποστολή είναι όλοι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ μετέδωσε ότι με βάση την ενημέρωση που είχαν από τις ουκρανικές αρχές από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα στην πόλη της Οδησσού.

Κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του

Λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστή η είδηση για έκρηξη κοντά στην ελληνική αποστολή κυβερνητικές πηγές δήλωσαν πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του».

Σημειώνεται πως τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύουν στην Ουκρανία ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα και η διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.

Ο ανταποκριτής του iefimerida Κώστας Ονισένκο, ο οποίος βρίσκεται στην Οδησσό, σημειώνει ότι οι δημοσιογράφοι έχουν ειδοποιηθεί ότι ο Β. Ζελένσκι και Κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Έχει ήδη στηθεί πόντιουμ με τις σημαίες των δύο χωρών, σε σημείο που δεν έχει γίνει γνωστό, για λόγους ασφαλείας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική συνομιλία Δένδια-Ουμέροφ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Σχετικά Άρθρα