Ερυθρά:Δύο νεκροί από την επίθεση στο πλοίο “True Confidence” -Ανάληψη ευθύνης από Χούθι

 Ερυθρά:Δύο νεκροί από την επίθεση στο πλοίο “True Confidence” -Ανάληψη ευθύνης από Χούθι

Τουλάχιστον δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου «True Confidence» έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη αιματηρή επίθεση στον κόλπο του Άντεν, ενώ τέσσερα μέλη πληρώματος φέρουν σοβαρά εγκαύματα. Η βρετανική πρεσβεία επιβεβαίωση την ύπαρξη δύο νεκρών, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήρια της.

Οι αντάρτες Χούθι μάλιστα ανέλαβαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης την επίθεση στο πλοίο που έλαβε χώρα 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν, ανοιχτά της Υεμένης

Το “True Confidence“, είναι κυπριακών συμφερόντων και είχε 20μελές πλήρωμα. Πρόκειται για φορτηγό πλοίο με σημαία Μπαρμπέιντος το οποίο ξεκίνησε πριν από 11 ημέρες από τη Σιγκαπούρη με προορισμό τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά τα ίχνη του χάθηκαν.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, κανείς από το πλήρωμα δεν είναι Έλληνας ενώ το πλοίο φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί. Ωστόσο, την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Η επίθεση στο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “True Confidence” κλιμακώνει περαιτέρω τη σύγκρουση σε μια κρίσιμη θαλάσσια διαδρομή που συνδέει την Ασία και τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη και έχει διαταράξει την παγκόσμια ναυσιπλοΐα. Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν επιθέσεις από τον Νοέμβριο και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών τον Ιανουάριο, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει σταματήσει τις επιθέσεις των ανταρτών.

Σχετικά Άρθρα