Έλον Μασκ: Δεν θα δωρίσω χρήματα ούτε στην εκστρατεία του Τραμπ, ούτε στου Μπάιντεν

 Έλον Μασκ: Δεν θα δωρίσω χρήματα ούτε στην εκστρατεία του Τραμπ, ούτε στου Μπάιντεν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε την Τετάρτη (06/03) ότι δεν θα κάνει δωρεά στις εκστρατείες του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ή του άλλοτε Προέδρου της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. «Για να είμαι εξαιρετικά σαφής, δεν θα δωρίσω χρήματα σε κανέναν από τους δύο υποψηφίους για την Προεδρία των ΗΠΑ», ανέφερε ο Έλον Μασκ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, ο οποίος και του ανήκει.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNBC, η εν λόγω ανάρτηση του Έλον Μασκ ήρθε μία ημέρα μετά την αναφορά των «New York Times» ότι, το περασμένο Σαββατοκύριακο (02-03/03), συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ και μερικούς πλούσιους Ρεπουμπλικάνους δωρητές, όπως τους αποκάλεσε η εφημερίδα, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Το σπίτι του άλλοτε Αμερικανού Προέδρου βρίσκεται στο Παλμ Μπιτς.

Έλον Μασκ, Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, Εκλογές ΗΠΑ, ΗΠΑ

Ο Έλον Μασκ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 195 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το «Forbes». Ακόμα, ο ίδιος είναι επικεφαλής της SpaceX και θα μπορούσε να στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ ή τον Τζο Μπάιντεν με άλλους τρόπους εκτός από μια άμεση δωρεά στις προεκλογικές εκστρατείες τους. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να κάνει δωρεά σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης που υποστηρίζει κάποιον από τους δύο υποψήφιους.

Φυσικά, οποιαδήποτε μεγάλη δωρεά κάνει θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προεκλογική εκστρατεία ενός υποψηφίου. Πάντως, ο Έλον Μασκ δεν απάντησε σε ηλεκτρονικό μήνυμα που ζητούσε να σχολιάσει αν σκοπεύει να κάνει κίνηση υπέρ του Τζο Μπάιντεν ή υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσκοπήσεις ΗΠΑ: Μικρό προβάδισμα Τραμπ έναντι στον Μπάιντεν

Παρά τη συνήθεια του Έλον Μασκ να παίρνει πολιτικές θέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι μεγάλος και συχνός δωρητής σε εκστρατείες. Επισημαίνεται, ο Έλον Μασκ κατά τη διάρκεια του ενδιάμεσου εκλογικού κύκλου του 2018 έκανε μια σειρά από συνεισφορές σε ρεπουμπλικανικές και δημοκρατικές επιτροπές που υποστήριζαν υποψήφιους για το Κογκρέσο, ύψους 33.900 δολαρίων η καθεμία.

Σχετικά Άρθρα