Ανδρουλάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Δεν θα ανεχθώ κανένα ρήγμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

 Ανδρουλάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Δεν θα ανεχθώ κανένα ρήγμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΕΔΡΙAΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Για την κομματική πειθαρχία στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο MEGA τονίζοντας πως «δεν θα ανεχτώ κανένα ρήγμα» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Το καθαρό μας ‘’όχι’’ έχει να κάνει με το ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε διευθετήσεις οικονομικών συμφερόντων. Θα θέσω 2 ερωτήματα στον υπουργό Παιδείας και στον κ. Μητσοτάκη, ψηφίζεται ένας νόμος την Παρασκευή και πώς είναι δυνατόν αυτοί που ενδιαφέρονται βάσει αυτού το νόμου να ιδρύσουν ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να έχουν κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα;  Πώς γίνεται; Ξέρανε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάει στην συνταγματική αναθεώρηση αλλά σε ένα νόμο που επιτρέπει να κάνουν συγκεκριμένες κερδοσκοπικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Το δεύτερο ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν ένα fund του εξωτερικού, να λέει ο υπουργός Παιδείας πως θα ιδρύσουν μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Δεν δίνει απαντήσεις η ΝΔ σε αυτά τα ερωτήματα. Έχει όμως ένα κόμμα με πρόταση απέναντί του. Η πρότασή μας είναι να ιδρυθούν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά γιατί τα έσοδά τους επανεπενδύονται. Προτείνουμε μία ανεξάρτητη αρχή που θα ρυθμίσει τα κριτήρια. Υπάρχουν και τα Κολέγια όπου δεν θέλουμε να γίνουν πανεπιστήμια».

Και πρόσθεσε:

«Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής επιβεβαιώνει αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ. Στην Ελλάδα, η ΝΔ είναι η πρώτη κυβέρνηση με τέτοιον έλεγχο των media. Γίνεται κάτι στραβό στην ΝΔ και το μαθαίνουν λίγοι και γίνεται μία συζήτηση σε ένα άλλο κόμμα και γίνεται πρώτο θέμα. Όταν είπα πως δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών, το είπα πολύ πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο. Ένα κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να μπει εμπόδιο μόνο στο Σύνταγμα που θέλει 180. Όταν λοιπόν, είπα δεν μπαίνω εμπόδιο, προφανέστατα εννοούσα την συνταγματική αναθεώρηση. Εγώ σέβομαι όλες τις διαφορετικές απόψεις, αλλά εγώ δεν είμαι ένα πρόσωπο αλλά ένα πολιτικό κόμμα με μία ιστορία. Και η ιστορία αυτή λέει πως 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ λέει ‘’ναι’’ στα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια με αναθεώρηση του άρθρου 16, γιατί σέβομαι και το Σύνταγμα. Ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε απόψεις. Έχω βίντεο που έλεγε πως δεν μπορεί τίποτα να ανοίξει ως συζήτηση για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση αν δεν αναθεωρηθεί το άρθρο 16 και  τώρα ξαφνικά άλλαξε άποψη. Θέλω να μου πείτε πόσα κανάλια έχουν δείξει το βίντεο με τον Μητσοτάκη που κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, όπως έκανε με τα φορολογικά;».

Σε σχέση με τις διαφωνούντες φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ, είπε:

«Ένας βουλευτής μας ζήτησε να ψηφίσει την ρύθμιση. Σε όλα τα κόμματα, είμαι σίγουρος, θα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Αυτό που κάνουμε δεν είναι αιφνιδιασμός στο πρόγραμμά μας, αλλά 20 χρόνια λέει αυτό που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η ιστορία με την Παιδεία είναι το κοινωνικό κράτος. Ας σκεφτεί ο ελληνικός λαός τι έκανε ο Μητσοτάκης στην Υγεία. Θα κάνουν και την Παιδεία, όπως έκαναν και την Υγεία. Με αυτό το μοντέλο που πάει να κάνει η κυβέρνηση στην Ελλάδα, στην Κύπρο το 46% των φοιτητών φεύγουν στο εξωτερικό. Εμείς λέμε ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο και μη κερδοσκοπικά με προτεραιότητα την έρευνα. Αυτό δεν είναι σύννομο με το Σύνταγμα».

Σε σχέση με τη θέση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Εγώ κινούμαι αξιακά και θεσμικά γιατί πιστεύω πως η ιδεολογία μου έχει δύο προτεραιότητες, την αξιοπρέπεια στον πολίτη και τον σεβασμό στους θεσμούς. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κοινωνικά κράτος με Υγεία και Παιδεία να είναι πεδίο κερδοσκοπίας. Δεν θέλω αυτό το μέλλον για τον ελληνικό λαό. Τόλμησε να πει ο κ. Μητσοτάκης πως εάν οι γιατροί του 10 είναι καλοί δεν να πουν δουλειά. Ένας πρωθυπουργός μας λέει πως θα κριθούν από την αγορά. Είναι θέση 20ετίας και έχουν χρέος όλοι που βουλευτές που ζήτησαν την ψήφο του ελληνικού λαού, να σεβαστούν το πρόγραμμά μας και τις ιδέες μας. Δεν θα ανεχτώ κανένα ρήγμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε:

«Οι βουλευτές δεν στήριξαν αυτό που ήθελε η κυβέρνηση και αντί να συζητάμε αυτό το ρήγμα μιλούσαμε για τα άλλα κόμματα. Εμείς δεν κάνουμε τακτικισμούς αλλά λειτουργούμε αξιακά. Αν έβλεπα τις δημοσκοπήσεις, θα έκανα λαϊκισμούς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα. Εμείς δεν λαϊκίζουμε. Η ΝΔ φοβάται το ΠΑΣΟΚ που έχει πρόταση».

Ενώ για τις υποκλοπές είπε:

«Χθες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφαση για κυρώσεις στην Intellexa. Και αυτό είναι συμπαιγνία; Όταν ο άνθρωπος που υπέγραφε τις εξαγωγές του από την Ελλάδα στην Αφρική, πρώην Γενικό Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, είναι σήμερα ο τωρινός διευθυντής της ΝΔ; Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς».

Σχετικά Άρθρα