Ανάρτηση Ζελένσκι για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Αποδώσαμε φόρο τιμής στα θύματα ρωσικού βομβαρδισμού

 Ανάρτηση Ζελένσκι για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Αποδώσαμε φόρο τιμής στα θύματα ρωσικού βομβαρδισμού

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) o Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσιεύει φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον φόρο τιμής που απέδωσαν στα θύματα του ρωσικού βομβαρδισμού σε εννιαόροφη πολυκατοικία της Οδησσού. Από το ρωσικό χτύπημα έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα, εκ των οποίων τα πέντε ήταν παιδιά.

Η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

«Στην Οδησσό σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και απέδωσα φόρο τιμής σε όσους σκοτώθηκαν στις 2 Μαρτίου ως αποτέλεσμα του ρωσικού χτυπήματος με πύραυλο “Shahed” σε ένα εννιαόροφο κτίριο κατοικιών.

Αυτή η επίθεση σκότωσε 12 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά. Ο Μάρκος ήταν 3 ετών. Ο Tymofiy ήταν μόλις τεσσάρων μηνών. Η Yelyzaveta δεν ήταν καν ενός έτους όταν πέθανε δίπλα στη μητέρα της… Ο Serhiy και η Zlata ήταν εννέα και οκτώ ετών. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους των θυμάτων.

Μίλησα επίσης με τους κατοίκους του κατεστραμμένου κτιρίου και των γειτονικών σπιτιών. Είναι κρίσιμο να παρέχουμε όλα όσα χρειάζονται για όσους έχουν χάσει τα σπίτια τους. Θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια. Όλοι θα λάβουν επίσης αποζημίωση για τα κατεστραμμένα σπίτια τους.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες επί τόπου έκαναν τη δουλειά τους, βοηθούσαν και μάχονταν για τη ζωή των ανθρώπων μας. Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν δύο ημέρες. Εύχομαι σε όλους τους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Ευχαριστώ όλους όσους νοιάζονται για τον λαό και τη χώρα μας».

Σχετικά Άρθρα