Σεισμός στα Δαρδανέλια: Μεγάλη ανησυχία στην Κωνσταντινούπολη

 Σεισμός στα Δαρδανέλια: Μεγάλη ανησυχία στην Κωνσταντινούπολη

Οι προβλέψεις για μεγάλο σεισμό στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης συνεχίζονται. Οι σεισμολόγοι μάλιστα αναφέρουν ότι η χθεσινή δόνηση είναι προάγγελος του μεγάλου σεισμού που περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο σεισμολόγος Σουλεϊμάν Παμπάλ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ανέφερε: «Η περιοχή μας ανησυχεί. ένας σεισμός που θα είναι μεγαλύτερος των 7 Ρίχτερ, νότια του Μαρμαρά ή στο ρήγμα της Ανατολίας, θα είναι ένας σεισμός που θα επηρεάσει όλη την περιοχή την Κων/πολη την Προύσα, τα Δαρδανέλλα κτλ».

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Χουσεΐν Οζτουρκ σημείωσε: «Απο εδώ και πέρα κάθε σεισμός είναι προάγγελος του μεγάλου σεισμού που περιμένουμε στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή η μικρή σεισμοί σπάνε σιγά σιγά τα ρήγματα και οδηγούν σε μεγάλους σεισμούς. Σαν να είναι μια προετοιμασία. Ανοίγει το μεγάλο ρήγμα που θα προκληθεί. Αυτοί οι σεισμοί είναι τα σημάδια του μεγάλου σεισμού».

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (04/03/2024) στην περιοχή Γενίτζε, στα Δαρδανέλια στην βορειοδυτική Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα