Σακελλαροπούλου σε Εκκλησία: “Οι προσκλήσεις στάλθηκαν ήδη -Πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο”

 Σακελλαροπούλου σε Εκκλησία: “Οι προσκλήσεις στάλθηκαν ήδη -Πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο”

«Οι προσκλήσεις έχουν σταλεί ήδη» τονίζει η Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, καθώς και του παραδοσιακού γεύματος που ακολουθεί μετά στην Προεδρία. Σε ανακοίνωσή της τονίζεται, δε, πως σέβονται την απόφαση της Ιεραρχίας, ωστόσο είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η ανακοίνωση:

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στον απόηχο της ενόχλησης της Εκκλησίας με την επίσημη Πολιτεία για την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Αυτή τη φορά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έσπασε μια παράδοση δεκαετιών, αποφασίζοντας να μην εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν λόγω μικρότερου χώρου οι εκπρόσωποι της Πολιτείας ανάμεσα στους οποίους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Σχετικά Άρθρα