Οι “σκιές” στην επιστολική ψήφο από τα mails Ασημακοπούλου προβληματίζουν το Μαξίμου-Ανοιχτή ακόμη η Ευρωλίστα

 Οι “σκιές” στην επιστολική ψήφο από τα mails Ασημακοπούλου προβληματίζουν το Μαξίμου-Ανοιχτή ακόμη η Ευρωλίστα

Επι ποδός για τις επικείμενες ευρωεκλογές βρίσκεται ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός την ώρα που η κυβέρνηση στοχοποιείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαιτίας της διαρροής διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να έγινε από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η κυβέρνηση είχε ποντάρει τα μέγιστα στην επιστολική ψήφο προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις κάλπες του Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει ως «ιστορική τομή» και σπουδαία μεταρρύθμιση για το πολιτικό σύστημα την θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου. Ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις με την διαρροή emails ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και στην επιχειρηματολογία των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί διαβλητότητας του συστήματος. 

  • Το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένει τα αποτελέσματα από την έρευνα που διεξάγει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ύστερα από πολλές καταγγελίες που δέχθηκε. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα επισήμανε πως δεν υφίσταται καμία διαρροή δεδομένων και τόνισε πως η νομοθεσία είναι εξαιρετικά αυστηρή και έχει τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Την ίδια ώρα, οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκης γράφουν και σβήνουν τα ονόματα που εισηγηθούν για να συμπεριληφθούν στην γαλάζια λίστα των ευρωεκλογών. Τον τελευταίο λόγο στην επιλογή των προσώπων έχει πάντοτε ο  πρωθυπουργός.

  • Η Άννα Μισελ Ασημακοπούλου φαίνεται πως είχε πάρει άτυπα το «πράσινο φως» από το κυβερνητικό επιτελείο για να ανανεώσει την θητεία της στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική λίστα των γαλάζιων υποψηφίων αναμένεται να «κλειδώσει» στο τέλος του μήνα και ως τότε θα έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για τους νέους αλλά και τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές.

Η τελική λίστα των υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα Απριλίου, μετά το Συνέδριο της ΝΔ. «Κλειδωμένοι» στη γαλάζια ευρωλίστα πρέπει να θεωρούνται οι:  Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μανώλης Κεφαλλογιάννης και Ελίζα Βόζενμπεργκ. Ως το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά και του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα.

Στην γαλάζια λίστα θα συμπεριληφθεί η Βούλα Πατουλίδου, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο Σωτήρης Σέρμπος. Επίσης, ακούγεται έντονα πως ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και ο καθηγητής Ναπολέον Μαραβέγιας θα συμπερηφθούν στην λίστα των Ευρωεκλογών.  

Σχετικά Άρθρα