Οδοντωτός Σιδηρόδρομος/Καταγγελίες: “Βράχοι κρέμονται από μια κλωστή -Θα θρηνήσουμε θύματα”

 Οδοντωτός Σιδηρόδρομος/Καταγγελίες: “Βράχοι κρέμονται από μια κλωστή -Θα θρηνήσουμε θύματα”

Αυτοψία της Πυροσβεστικής, μετά το πρόσφατο περιστατικό εγκλωβισμού 90 επιβατών στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, εξαιτίας κατολίσθησης, κατέγραψε δεδομένα που αφορούν στην επικινδυνότητα της διαδρομής σύμφωνα με το pelop.gr. Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ, «με μια πρώτη ματιά, είναι ορατοί κάποιοι βράχοι που, σύμφωνα με αναφορές, κρέμονται από μια κλωστή, με πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο να απεύχονται αυτό που μπορεί να συμβεί εάν το τρένο περάσει και οι βράχοι πέσουν πάνω σε ένα βαγόνι».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος, είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο»: «Είχαμε την τραγωδία των Τεμπών και ακόμα οι υπεύθυνοι δεν έχουν βάλει μυαλό. Δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό αντιδιαβρωτικό έργο. Όταν υπάρχουν βράχοι που κρέμονται κατά την πορεία του Οδοντωτού και πέσουν σ’ ένα βαγόνι, τότε τι θα γίνει; Κι από κάτω είναι ο γκρεμός. Είναι δεδομένο πως εάν δεν γίνουν τα συγκεκριμένα έργα, θα θρηνήσουμε θύματα στην περιοχή αυτή».

Σύμφωνα με το pelop.gr, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντείνει τις προσπάθειές της και αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο ώστε να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Σχετικά Άρθρα