Κακοκαιρία στην Πιερία: “Δεν λειτούργησε το 112” – Τι καταγγέλλει ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

 Κακοκαιρία στην Πιερία: “Δεν λειτούργησε το 112” – Τι καταγγέλλει ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

“Δεν λειτούργησε το 112” κατήγγειλε ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος καθώς η Πιερία ήταν από τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία – «εξπρές» που έφερε σφοδρές βροχές και καταιγίδες.

«Υπήρχε φόβος… Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα», τόνισε ο κ. Γερολιόλιος στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε υποδομές.

«Δυστυχώς δεν λειτούργησε το 112, δεν είχαμε προειδοποίηση, παρότι μιλούσαμε, ήμασταν σε επαφή με την Πολιτική Προστασία που γνώριζε για την κακοκαιρία. Το 112 δεν ήχησε αυτήν τη φορά» τόνισε.

Έως τις 12 τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 40 κλήσεις και χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια.

Επιπλέον, στην περιοχή μεταξύ Καρίτσας και Βροντού, στον δήμο Δίου-Ολύμπου, η Πυροσβεστική προχώρησε σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας μέσα από το σπίτι της και τριών γυναικών που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτοκίνητο. Στη δεύτερη περίπτωση έγινε και χρήση μηχανήματος έργου για την μεταφορά των γυναικών σε ασφαλές σημείο.

Επαρχιακοί δρόμοι στα ορεινά της Πιερίας πλημμύρισαν και η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων. Χωρίς προβλήματα πάντως γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην ΠΑΘΕ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά Άρθρα