Γερμανία: Έληξε η υπόθεση ομηρίας

 Γερμανία: Έληξε η υπόθεση ομηρίας

Έληξε το περιστατικό ομηρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του Άαχεν. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (4/3) όταν μια γυναίκα 65 ετών εισέβαλε στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα εργαζόμενοι παρατήρησαν καπνό διαπιστώνοντας ότι η γυναίκα είχε πυροδοτήσει βεγγαλικά στον χώρο χειρουργείου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις γερμανικές αρχές.

Γύρω στις 23:00 το βράδυ ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 65χρονη που είχε οχυρωθεί στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες κρατούσε ομήρους 15 άτομα.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ένα ειδικό ρομπότ εισήλθε στο νοσοκομείο και έψαξε για ομήρους ή εκρηκτικά, αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα. Σύμφωνα με τις Αρχές, υποθέτουν ότι η γυναίκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο με αυτοκτονικές προθέσεις. Τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο.

Η αστυνομία του Άαχεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, μια γυναίκα (65) μπήκε στο νοσοκομείο το απόγευμα. Λίγο αργότερα, οι υπάλληλοι παρατήρησαν να βγαίνει καπνός κοντά στη γυναίκα. Η 65χρονη έχει πλέον κλειστεί σε ένα δωμάτιο. Τα γύρω δωμάτια έχουν εκκενωθεί. Ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο».

Σχετικά Άρθρα