Γάζα: Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα – Κινδυνεύουν 576.000 άνθρωποι

 Γάζα: Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα – Κινδυνεύουν 576.000 άνθρωποι

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς σύμφωνα με τον ΠΟΥ παιδιά πεθαίνουν από την πείνα στο βόρειο τμήμα του θύλακα. Μάλιστα ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έκανε λόγο για «ζοφερά ευρήματα» από τις επισκέψεις του οργανισμού στα νοσοκομεία Al-Awda και Kamal Adwan που ήταν οι πρώτες από τις αρχές Οκτωβρίου.

Η έλλειψη τροφίμων είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 10 παιδιών και «σοβαρά επίπεδα υποσιτισμού», ενώ τα κτίρια των νοσοκομείων έχουν καταστραφεί, έγραψε.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα ανέφερε την Κυριακή ότι τουλάχιστον 15 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό και αφυδάτωση στο νοσοκομείο Kamal Adwan. Το 16ο παιδί πέθανε την Κυριακή σε νοσοκομείο της νότιας πόλης Ράφα, μετέδωσε τη Δευτέρα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανέφερε «σοβαρά επίπεδα υποσιτισμού, παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα, σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες, κτίρια νοσοκομείων κατεστραμμένα» στη βόρεια Γάζα, όπου εκτιμάται ότι 300.000 άνθρωποι ζουν με ελάχιστα τρόφιμα ή καθαρό νερό.

Σχετικά Άρθρα