Ερντογάν για Νετανιάχου:”Ξεκάθαρη γενοκτονία εναντίον του παλαιστινιακού λαού”

 Ερντογάν για Νετανιάχου:”Ξεκάθαρη γενοκτονία εναντίον του παλαιστινιακού λαού”

Για «ξεκάθαρη γενοκτονία εναντίον του παλαιστινιακού λαού» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη (05/03) με τον Μαχμούντ Αμπάς, τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. «Ο Νετανιάχου, με την απεριόριστη υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων, διαπράττει ξεκάθαρη γενοκτονία, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον παλαιστινιακό λαό εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Η Τουρκική Δημοκρατία υποστήριζε πάντοτε τον παλαιστινιακό αγώνα. Η Παλαιστίνη έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Στις σημερινές διαβουλεύσεις συζητήσαμε την κατάσταση στην Παλαιστίνη. Διανύουν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία τους. Σχεδόν 32.000 Παλαιστίνιοι μαρτύρησαν στις επιθέσεις που πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον αθώων ανθρώπων. Σχεδόν 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα. Το Ισραήλ σφαγιάζει αθώους ανθρώπους ρίχνοντας πάνω τους βόμβες. Είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης βαρβαρότητας».

Ακόμα, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας (TRT), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Σχεδόν 1.000 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μας. Ο Νετανιάχου και οι συνεργοί του στη δολοφονία θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε ενώπιον του νόμου για όλο το αίμα που έχυσαν. Ως Τουρκία, συνεχίζουμε να χτυπάμε όλες τις πόρτες και θα το κάνουμε. Μεταφέραμε τις παραβιάσεις στην παρουσίαση στο Διεθνές Δικαστήριο.

Η ισραηλινή διοίκηση συνεχίζει να σφάζει τους αδελφούς μας ενώ περιμένουν στην ουρά για φαγητό. Ο μεγαλύτερος λόγος για την κακοποίηση του Ισραήλ είναι η υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων. Μεγάλο μερίδιο έχει και η έλλειψη ενότητας του ισλαμικού κόσμου. Η Τουρκική Δημοκρατία έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια από τις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές επιθέσεις ήταν στην κορυφή της ατζέντας μας σε κάθε ευκαιρία. Αποστείλαμε περισσότερους από 37.000 τόνους υλικών στην περιοχή. Φέραμε περισσότερους από 900 ασθενείς και τους συνοδούς τους στην Τουρκία. Το έργο μας συνεχίζεται για τη δημιουργία ενός νοσοκομείου πεδίου στη Γάζα».

Σχετικά Άρθρα