Απογευματινά χειρουργεία/Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: “Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000 ευρώ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία”

 Απογευματινά χειρουργεία/Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: “Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000 ευρώ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία”

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για Χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις που διενεργούνται πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), δηλαδή για τα απογευματινά χειρουργεία, με την ΟΕΝΓΕ να καταγγέλλει πως η κυβέρνηση φέρνει επί πληρωμή ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία

Όπως αποκαλύπτει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) το ΦΕΚ περιλαμβάνει και μη χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000 ευρώ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία» τονίζει σε ανάρτησή της η Ομοσπονδία. 

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως την ΚΥΑ περί “απογευματινών” τάχα την είχε υπογράψει πριν 13 μέρες. Τελικά το ΦΕΚ βγήκε σήμερα. Περιλαμβάνει και μη χειρουργικές πράξεις, π.χ. νοσηλεία σε ΜΕΘ! Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000€ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΕΝΓΕ, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία από το ΦΕΚ.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου: «Για να προλάβω: είναι η 2η σελίδα του Παραρτήματος Ι της ΚΥΑ όπου αναφέρονται οι “εξαιρετικά βαρείες” = 2000 € από την τσέπη του ασθενούς (ή πιο σωστά από την τσέπη των συγγενών προκειμένου ο διασωληνωμένος να εισαχθεί σε ΜΕΘ για να μην πεθάνει)» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη (5/3) ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, υπέγραψαν την ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία, με τους ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε επέμβαση  και η κατάσταση της υγείας τους δεν επιτρέπει άλλη καθυστέρηση, να καλούνται να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους.

Ενδεικτικά οι τιμές που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής:

  • Πολύ μικρή επέμβαση: 300 ευρώ
  • Μικρή επέμβαση: 500 ευρώ
  • Μεσαία επέμβαση: 900 ευρώ
  • Μεγάλη επέμβαση: 1.200 ευρώ
  • Βαριά επέμβαση: 1.600 ευρώ
  • Εξαιρετικά βαριά επέμβαση: 2.000

Σχετικά Άρθρα