Pulse: Μικρή άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ και ισοπαλία με ΠΑΣΟΚ στη 2η θέση -Κυριαρχία ΝΔ-Τι λένε οι πολίτες για μη κρατικά ΑΕΙ

 Pulse: Μικρή άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ και ισοπαλία με ΠΑΣΟΚ στη 2η θέση -Κυριαρχία ΝΔ-Τι λένε οι πολίτες για μη κρατικά ΑΕΙ

Την κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση – αυτή της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι. Παράλληλα, η μέτρηση εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει κέρδη μισής μονάδας μετά το συνέδριο και να φτάνει το ΠΑΣΟΚ που καταγράφει απώλειες αντίστοιχα μισής μονάδας. 

Πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών

Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,5% (από 30,5% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) ο ΣΥΡΙΖΑ από 11,5% ανεβαίνει στο 12%, ποσοστό που έχει και το ΠΑΣΟΚ το οποίο χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα. Το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με 7,5%, η Λύση έπεται με 7% ενώ η γκρίζα ζώνη είναι στο 16%.

Πρόθεση με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (Σενάριο κατανομής αναποφάσιστων) η ΝΔ κυριαρχεί με ποσοστό 35,5% και διαφορά 21,5 μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που κινούνται στο 14%. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τσιμπάει μισή μονάδα (από 13,5% στο 14%) την οποία χάνει το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 9%, η Ελληνική Λύση με 8,5% και η Νίκη με 4%. Από 3% έχουν Σπαρτιάτες, Πλεύση και – για πρώτη φορά – η Νέα Αριστερά.

Η μάχη της δεύτερης θέσης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Στη μάχη της δεύτερης θέσης, ο ΣΥΡΙΖΑ φρενάρει την φρενήρη κάθοδό του, από το 17% του περασμένου Σεπτεμβρίου και ενισχύεται και κατά μισή μονάδα μετά το επεισοδιακό συνέδριό του. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει κάμψη (αν και βρίσκεται πάνω από το 10,5% που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2023).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί με 34% ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγεται από το 10%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη που λαμβάνει 8%, δηλαδή ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από εκείνο του κόμματός του. 

Για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια το 52% λέει πως είναι στην σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει ή με κάποιες διορθώσεις ενώ το 42% λέει πως τη λανθασμένη.

Με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια το 34% λέει σίγουρα διαφωνώ, το 21% σίγουρα συμφωνώ, το 19% λέει μάλλον διαφωνώ και το 19% μάλλον συμφωνώ.

Ερωτήματα για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα

Στο ερώτημα για το πως βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο το 56% λέει αποδυναμωμένος, το 25% λέει τα ίδια και το 11% λέει ενισχυμένος.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 45% λέει ενισχυμένος, το 38% τα ίδια και το 10% αποδυναμωμένος.

Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη το 37% λέει πως βγαίνει αποδυναμωμένος, το 34% τα ίδια και το 17% ενισχυμένος.

Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως ο Στέφανος Κασσελάκης βγαίνει ενισχυμένος σε ποσοστό 58%, το 26% λέει τα ίδια και το 8% αποδυναμωμένος.

Για τον Αλέξη Τσίπρα το 48% λέει πως βγαίνει αποδυναμωμένος από το Συνέεδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το 31% λέει τα ίδια και μόλις το 7% λέει πως βγαίνει ενισχυμένος.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 30% λέει πως βγαίνει αποδυναμωμένος, το 41% λέει τα ίδια και το 19% ενισχυμένο.

Στο ισοζύγιο ο Στέφανος Κασσελάκης βγαίνει αποδυναμωμένος κατά 37%, ο Αλέξης Τσίπρας κατά 48% και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 56%.

Αντίθετα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης βγαίνει ενισχυμένος σε ποσοστό 58%, το κόμμα σε ποσοστό 45% και ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό μόλις 19%.

Σχετικά Άρθρα