Ο Κασσελάκης, η απόλυση του Θύμιου, ο ρόλος του Μάρη και το σήριαλ του δανεισμού

 Ο Κασσελάκης, η απόλυση του Θύμιου, ο ρόλος του Μάρη και το σήριαλ του δανεισμού

Φωτό: Ο απολυθείς οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος

Την περασμένη Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, έγινε γνωστή η απόλυση του Θύμιου Γεωργόπουλου από τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια ήταν όμως η αφορμή που οδήγησε τον Στέφανο Κασσελάκη στην απόφαση να του δείξει την πόρτα της εξόδου μετά από 15 χρόνια;

Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η απόλυσή του Θύμιου Γεωργόπουλου – ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη – συνδέεται με τη διαρροή των στοιχείων της εταιρείας (OSTIOS LTD) του Στέφανου Κασσελάκη, στο Ντέλαγουερ, μέσω της οποίας δανειοδότησε τη Left Media Α.Ε., ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ και να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων.

Δηλαδή, στο περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θεωρούν πως ο Θύμιος Γεωργόπουλος έδωσε τα στοιχεία σχετικά με την εταιρεία Κασσελάκη στο news247.gr του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη ώστε να δημοσιοποιηθούν λίγο πριν το συνέδριο και να προκληθεί πολιτικό πλήγμα στο προφίλ του. Όμως, ο κ. Γεωργόπουλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στην κομματική αρχιτεκτονική του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα και της πυραμίδας της κομματικής γραφειοκρατίας τα τελευταία πολλά χρόνια. Η απόλυσή του αποτελεί εμμέσως και μομφή κατά του ιστορικού ηγέτη του κόμματος και βαθαίνει έτι περαιτέρω το χάσμα μεταξύ των δυό τους.

Με αφορμή το δημοσίευμα του news247, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε έμμεσες αναφορές κατά του επιχειρηματία Μάρη, ενώ ανάλογες αιχμές άφησαν και οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης. Παλαιότερα, άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε σε προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των κομματικών μέσων από τον επιχειρηματία που δεν ολοκληρώθηκε, ωστόσο, μετά την εκλογή του στην ηγεσία.

Οι φήμες, ωστόσο, πυκνώνουν καθώς κάποιοι λένε πως ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να “θωρακίσει” την ηγεσία του με δικούς του ανθρώπους στην οικονομική διαχείριση του κόμματος, ιδιαίτερα μετά τον δανεισμό του για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά μέσα. Το ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει και περαιτέρω δανεισμός ιδιαίτερα στην πορεία προς τις ευρωεκλογές που το κόμμα θα πρέπει να ενισχυθεί για να προωθήσει επικοινωνιακή καμπάνια παρά τα πενιχρά του έσοδα από την κρατική χρηματοδότηση. Επίσης, διατυπώνεται το ερώτημα τι περιλαμβάνει η συμφωνία δανεισμού μεταξύ της εταιρείας Κασσελάκης και της Leftmedia και εάν θα υπάρξουν “εγγυήσεις” και τι είδους εφόσον ο δανεισμός επαναληφθεί.

Σχετικά Άρθρα