Νοσοκομείο Λάρισας:Πόρτα καταπλάκωσε εργαζόμενη -Έσπασε το χέρι της (εικόνα)

 Νοσοκομείο Λάρισας:Πόρτα καταπλάκωσε εργαζόμενη -Έσπασε το χέρι της (εικόνα)

Κάταγμα στο αριστερό χέρι και τραύμα στο κεφάλι υπέστη εργαζόμενη τεχνολόγος του ακτινολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Λάρισας, όταν την καταπλάκωσε μια πόρτα. Σύμφωνα με σχετική καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, όταν η εργαζόμενη πήγε να κλείσει την πόρτα, αυτή έπεσε πάνω της με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, είπε ότι όταν η ακτινολόγος προσπάθησε να κλείσει τη διπλή πόρτα του διαδρόμου της αναμονής του ακτινολογικού, αυτή «έπεσε πάνω της και την καταπλάκωσε».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η εργαζόμενη υπέστη κάταγμα στο ύψος της πηχεοκαρπικής (ΠΧΚ) άρθρωσης και ζητά ο ίδιος να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί «εάν είναι δολιοφθορά ή κακή κατασκευή ή λόγοι μη συντήρησης» καθώς «η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη».

Το χρονικό

Στη σχετική ανακοίνωση τους προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται:

«Απίστευτο και όμως ελληνικό. Πόρτα του πανεπιστημιακού νοσοκομείο Λάρισας καταπλάκωσε και τραυμάτισε συνάδελφο. Να φοράμε κράνος.

Ξημερώματα Σαββάτου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας τεχνολόγος κλήθηκε να μεταβεί με το φορητό ακτινολογικό – ακτινογραφικό μηχάνημα στο τμήμα νεογνών για να κάνει ακτινογραφία σε νεογνό. Όταν έφθασε στο τμήμα νεογνών την ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούν ακόμη μία ακτινογραφία σε άλλο νεογνό.

Η συνάδελφος τεχνολόγος επικοινώνησε με την δεύτερη συνάδελφο τεχνολόγο βάρδιας και ζήτησε να φέρει ακόμη μια κασέτα στο τμήμα νεογνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ακτινογραφία. Όντως η τεχνολόγος ξεκίνησε να πάει στο τμήμα νεογνών.

Άκουσε και είδε κάποιες κινήσεις από ένα άτομο που φάνηκαν ύποπτες και με σκοπό να ασφαλίσει το τμήμα που θα ήταν χωρίς φύλαξη έκλεισε τη διπλή πόρτα του διαδρόμου της αναμονής του ακτινολογικού.

Τότε η πόρτα έπεσε πάνω της και την καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά όπως αποδείχτηκε από την εξέταση στο κεφάλι της και το πόδι της, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με το αριστερό χέρι της το οποίο υπέστη κάταγμα στο ύψος της πηχεοκαρπικής (ΠΧΚ) άρθρωσης. Στην συνάδελφο δόθηκε από το ΤΕΠ, 1 μήνας αναρρωτική άδεια.

Να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα για να δούμε εάν είναι δολιοφθορά ή κακή κατασκευή ή λόγοι μη συντήρησης.

Η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη. Αν είναι δυνατόν! Θα πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος εντός των νοσοκομείων για να προστατευόμαστε από πόρτες, σοβάδες, ψευδοροφές, τοίχους».

Σχετικά Άρθρα