Μη κρατικά ΑΕΙ: Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το ν/σ από την αρμόδια επιτροπή -Κριτική Πιερρακάκη στο ΠΑΣΟΚ

 Μη κρατικά ΑΕΙ: Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το ν/σ από την αρμόδια επιτροπή -Κριτική Πιερρακάκη στο ΠΑΣΟΚ

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου -Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», έγινε δεκτό «κατά πλειοψηφία» από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν το νομοσχέδιο, εκτός από την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση που δήλωσαν πως επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια.

Στην καταληκτική του τοποθέτηση, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης επέκρινε την αντιπολίτευση για διάθεση ιδεολογικής διαμάχης «λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001».

Ειδικότερα για τη συνταγματική στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τον «ξενίζει» δεδομένου ότι έχουν γνωμοδοτήσει διαφορετικά, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος και ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος. Όσο για την πρότασή του ΠΑΣΟΚ για το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο, είπε ότι μοιάζει περισσότερο με σκανδιναβικό «σταυρόλεξο», διότι, δεν υπάρχει αυτούσιο σε καμία χώρα της περιοχής.

Αντί να ρυθμίσετε τα κολέγια με νόμο, ισοπεδώνετε την ανώτατη παιδεία παραβιάζοντας το Σύνταγμα, είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Πλέον, το νομοσχέδιο οδεύει προς την Ολομέλεια της Βουλής. Πιο συγκεκριμένα, θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου, και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Σημειώνεται πως κατά την ημέρα ψήφισης του αναμένεται να κορυφωθούν οι αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου.

Σχετικά Άρθρα