“Κλείδωσε” ο καιρός για την Τσικνοπέμπτη

 “Κλείδωσε” ο καιρός για την Τσικνοπέμπτη

Το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία πλησιάζει τη χώρα μας και θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά κινούμενο ανατολικά τη Δευτέρα και την Τρίτη κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες αρχικά στα δυτικά αλλά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα επεκταθούν σε όλη την επικράτεια για να αρχίσουν τελικά να εξασθενούν από την Τρίτη.

Η θερμοκρασία πάντως θα επιμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, καθώς κατά τόπους θα φτάνει και τους 20 βαθμούς Κελσίου με τη βοήθεια και των νοτιάδων που επιμένουν.

Στην Αττική, μέχρι το μεσημέρι θα επικρατεί ηλιοφάνεια και πολύ καλές καιρικές συνθήκες αλλά τη νύχτα ο νομός θα επηρεαστεί απο την κακοκαιρία εξπρές και θα δούμε βροχές και τοπικές καταιγίδες τουλάχιστον μέχρι το πρωί για να βελτιωθεί τελικά ο καιρός μέσα στην ημέρα.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη, όπου η μέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια αλλά από το μεσημέρι και μετά και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σχεδόν στο σύνολο του νομού.

Αναφορικά με την εξέλιξη, το βαρομετρικό αυτό χαμηλό αύριο θα κινηθεί ακόμα πιο ανατολικά, θα περιοριστούς τα φαινόμενα και αύριο Τρίτη θα επηρεάζουν μόνο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Επειδή όμως αυτό το κύμα είναι αρκετά οργανωμένο, όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ θα αφήσει πίσω του μια αστάθεια όλες τις μέρες της εβδομάδας, αλλά χωρίς κάτι το αξιόλογο.

Όμως από Πέμπτη Παρασκευή μια βορειοανατολικη πολική μάζα πλησιάζει την Ελλάδα και θα επηράσει κυρίως τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και θα δώσει λίγο χιόνια στα μεγάλα υψόμετρα και ο κύριος όγκος της θα εκτονωθεί στην Τουρκία.

Την Τσικνοπέμπτη αναμένεται άστατος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα και στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες.

«Από τις 10-11 Μαρτίου όμως, θα περιμένουμε τα προγνωστικά στοιχεία για να δούμε αν τελικα ο χειμώνας θα δηλώσει “παρών”» , ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Σχετικά Άρθρα