Ασφάλεια, ακρίβεια και υγεία- Οι τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα

 Ασφάλεια, ακρίβεια και υγεία- Οι τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα

Ενισχύει την ατζέντα της καθημερινότητας ο πρωθυπουργός ενόψει των ευρωεκλογών. Στο επίκεντρο της προεκλογικής στρατηγικής της κυβέρνησης βρίσκονται τρεις βασικοί τομείς: ασφάλεια, υγεία και ακρίβεια. Παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ στις κάλπες του Ιουνίου, ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση διότι βασική επιδίωξη δεν αποτελεί μόνο η πρωτιά της ΝΔ αλλά το ποσοστό που θα λάβει η παράταξη να ξεπεράσει τον πήχη του 33%, που ήταν στις Ευρωεκλογές του 2019. 

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά πως η καθημερινότητα των πολιτών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη στάση τους στις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

  • Η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά αλλά και το βασικό πονοκέφαλο της κυβέρνησης. Παράλληλα, με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από τις αρχές του μήνα, η κυβέρνηση στοχεύει και στην ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.  

«Η μάχη με την ακρίβεια δεν θα σταματήσει εδώ, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών και εντείνοντας τους ελέγχους στην αγορά πάντα προς όφελος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού» σημείωσε ο πρωθυπουργός χθες στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το δεύτερο πεδίο που αποτελεί «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση είναι η Υγεία διότι σε όλες τις δημοσκοπικές μετρήσεις καταγράφεται ξεκάθαρα η δυσαρέσκεια των πολιτών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και σημαντική ενίσχυση του συστήματος Υγείας, πριν τις εθνικές εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση εκτός από την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων που αναμένεται να μειώσει τις λίστες αναμονής των ασθενών, στοχεύει στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ με προσλήψεις και στην βελτίωση των υποδομών.

  • Στον προγραμματισμό της κυβέρνησης είναι η προκήρυξη 6.500 θέσεων μόνιμου υγειονομικού προσωπικού εντός του 2024 ώστε στο τέλος της τετραετίας να καταφέρει να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για 10.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Το τρίτο πεδίο που στοχεύει να ενισχύσει η κυβέρνηση είναι το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών. «Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας -με πράξεις- είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους και στις γειτονιές.

Για αυτό το σκοπό προγραμματίζονται 1.213 νέες προσλήψεις για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά πως η ηλεκτρονική επίδοση ποινικών εγγράφων θα αποδεσμεύσει ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών που τώρα είναι επιφορτισμένοι με αυτό το έργο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κυβερνητικού επιτελείου υπολογίζεται πως θα απελευθερωθεί περίπου το 1/3 του αστυνομικού προσωπικού που απασχολείται με την επίδοση ποινικών πράξεων. 

Σχετικά Άρθρα