Αρναούτογλου:Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική με καταιγίδες, ίσως και χαλάζι

 Αρναούτογλου:Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική με καταιγίδες, ίσως και χαλάζι

Για ένα δίωρο λίγο μετά τα μεσάνυχτα προειδοποίησε ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σχετικά με την κακοκαιρία-εξπρές για την οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ. Το βαρομετρικό χαμηλό, που έφερε τη νέα κακοκαιρία, έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στα δυτικά της χώρας και αναμένεται τις επόμενες ώρες να επεκταθεί στα ανατολικά, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Αρναούτογλου για την κακοκαιρία στην Αττική, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες μέχρι τα ξημερώματα, όποτε δηλαδή ο καιρός θα «ανοίξει» για ένα δίωρο με τρίωρο.

Ο παρουσιαστής του δελτίο καιρού της ΕΡΤ συνέστησε, μάλιστα, προσοχή στους κατοίκους της μεγαλύτερης περιφέρειας λίγο πριν και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, γιατί θα ξεκινήσουν οι βροχές, οι καταιγίδες και ενδεχομένως οι χαλαζοπτώσεις από τα δυτικά τμήματα και θα κινηθούν προς τα ανατολικά της Αττικής.

Ο Σάκης Αρναούτογλου πρόσθεσε, δε, σχετικά με την κακοκαιρία, πως μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης θα έχει φτιάξει ο καιρός στην Αττική, ωστόσο το απόγευμα μερικά σύννεφα από την Πελοπόννησο, ίσως μετακινηθούν προς τα βόρεια της περιφέρειας με αποτέλεσμα να υπάρχουν μερικές μπόρες τοπικού χαρακτήρα από το απόγευμα προς το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Το πρωί της Τρίτης, τα φαινόμενα θα κινηθούν πιο ανατολικά, ενώ θα παραμείνει η αστάθεια στα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας και το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 16 βαθμούς στα κεντρικά, στους 4 στα δυτικά και στους 15 με 16 στα ανατολικά. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς και στα νότια στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες τα ξημερώματα, ενώ το πρωί ο καιρός θα φτιάξει. Το απόγευμα ο νομός θα επηρεαστεί από νέες μπόρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται επίσης βροχές και καταιγίδες από τα μεσάνυχτα και μετά, με τις βροχές να παραμένουν και το πρωί, ωστόσο μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία μεταξύ 10 και 12 βαθμών Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη θα είναι καλός, με λίγες τοπικές βροχές το πρωί στη Μαγνησία, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν νέα φαινόμενα με μπόρες στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Για την Τσικνοπέμπτη αναμένονται βροχές στη βόρεια Ελλάδα μέχρι τα βόρεια τμήματα της Εύβοιας, ενώ από το μεσημέρι και μετά φαινόμενα αναμένεται να φτάσουν μέχρι και την Αττική.

Την Παρασκευή διάσπαρτες μπόρες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο και στα ανατολικά νησιωτικά.

Σχετικά Άρθρα