ΕΚΑΒ/Καταγγελία:”Αρνήθηκαν να μεταφέρουν την 7χρονη κόρη μου γιατί έληγε η βάρδια”

 ΕΚΑΒ/Καταγγελία:”Αρνήθηκαν να μεταφέρουν την 7χρονη κόρη μου γιατί έληγε η βάρδια”

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε πολίτης στα Ιωάννινα. Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Mega, η 7χρονη κόρη του νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όταν «πριν από 2 ημέρες κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, καθώς είχε απόστημα στην τραχηλική χώρα και κινδύνευε να πάθει ασφυξία».

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, στις 02:00 τα ξημερώματα η παιδίατρος κάλεσε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο μία ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η διακομιδή γιατί έληγε η βάρδια του πληρώματος.

«Κάλεσε ενδονοσοκομειακά η παιδίατρος στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή. Η παιδίατρος ρώτησε με ποιο δικαίωμα αρνούνται τη διακομιδή ενός ασθενούς. Της συνέστησε να καλέσει το 166 ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και έτσι να αναγκαστούν να κάνουν τη διακομιδή, γιατί τελειώνει η βάρδια τους στις 08:00 το πρωί».

Ο πατέρας του κοριτσιού ανέφερε πως το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε κατά τις 03:30 ότι οριακά θα έφταναν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς έληγε η εφημερία του νοσοκομείου.

«Έφυγα στις 04:20 από Γιάννενα και 07:30 ήμουν στο “Αγία Σοφία”», είπε ο πατέρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι προτίμησε να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη της μεταφοράς του παιδιού του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΕΚΑΒ ισχυρίστηκε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ τη διακομιδή και επεσήμανε πως στις 08:00 δεν έληγε η βάρδια του πληρώματος του ΕΚΑΒ, αλλά η βάρδια εφημερίας στο νοσοκομείο Παίδων.

Σχετικά Άρθρα