ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει ο Άρειος Πάγος για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο

 ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει ο Άρειος Πάγος για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο ζητεί ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Εξεταστική Επιτροπή για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών, Βασίλης Κόκκαλης μετά και το σημερινό συμβάν στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης – Λάρισας.

«Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών που στέρησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωνε πως πρώτη η κυβέρνηση οφείλει να “ξεριζώσει την αποτυχία με τόλμη”, δεκάδες συμπολίτες μας έζησαν σήμερα το μεσημέρι στιγμές αγωνίας πάνω σε ένα τρένο. Όταν ο προαστιακός από Θεσσαλονίκη για Λάρισα, σύμφωνα με μαρτυρίες, αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα βαγόνι» τονίζει ο Βασίλης Κόκκαλης και προσθέτει:

«Έναν χρόνο μετά η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, δείχνουν πως δεν έχουν διδαχθεί ούτε τα αυτονόητα από τον άδικο θάνατο 57 ανθρώπων στα Τέμπη.

«Έναν χρόνο μετά, τα τρένα στον Ελληνικό σιδηρόδρομο, με την ανοχή – συνενοχή της κυβέρνησης, συνεχίζουν να κινούνται με διαρκή προβλήματα, εγείροντας σοβαρά ζητήματα ασφαλείας για τους επιβαίνοντες».

Ο ίδιος επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς, επιβεβαιώνεται» η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εξεταστική, ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής «δεν είχε θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφάλειας».

«Και δυστυχώς χωρίς κανόνες ασφάλειας συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα ο ελληνικός σιδηρόδρομος κόντρα στα όσα επιτάσσει ρητώς η Ευρωπαϊκή νομοθεσία» σημειώνει ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ «δείχνει επικίνδυνα ανάλγητη, ζητάμε άμεσα την παρέμβαση της ανώτατης δικαστικής ηγεσίας του τόπου, ώστε να ληφθούν όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα, για να μη θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές».

Σχετικά Άρθρα