Μάνα-τέρας στην Αυστρία βασάνιζε τον 12χρονο γιο της και τον κρατούσε κλειδωμένο σε κλουβί σκύλου

 Μάνα-τέρας στην Αυστρία βασάνιζε τον 12χρονο γιο της και τον κρατούσε κλειδωμένο σε κλουβί σκύλου

Άφωνη έμεινε η κοινή γνώμη στην Αυστρία με τα μαρτύρια στα οποία υπέβαλε μια μητέρα τον 12χρονο γιο της.

Η 33χρονη στερούσε από τον γιο της την τροφή, τον κλείδωνε σε ένα κλουβί σκύλου και τον κακομεταχειριζόταν σε βαθμό που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του. Δικαστήριο στο Κρεμς της Αυστρίας επέβαλε στην άκαρδη μητέρα, που μεγάλωνε μόνη της το γιο της, ποινή 20ετούς κάθειρξης για απόπειρα φόνου και στέρηση ελευθερίας και την στέλνει σε ιατροδικαστικό ψυχιατρικό κέντρο. Η ετυμηγορία δεν είναι ακόμη νομικά δεσμευτική.

Οι οκτώ ένορκοι διαβουλεύονταν για πάνω από επτά ώρες μέχρι να εκδώσουν την ετυμηγορία με την δικαστή να δικαιολογεί την βαριά ποινή στη μητέρα σημειώνοντας ότι λίγο έλειψε να καταστρέψει μια ζωή σωματικά και σίγουρα την κατέστρεψε ψυχολογικά.

Το δίμηνο μαρτύριο του παιδιού

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 η μητέρα στερούσε συχνά την τροφή από τον γιο της, τον χτυπούσε, τον φίμωνε, τον περιέλουζε με παγωμένο νερό και τον κλείδωνε επί ώρες σε ένα κλουβί σκύλου διαστάσεων 57 x 90 x 69 εκ.!

Ακόμη πιο αδιανόητο είναι το γεγονός ότι η 33χρονη κατέγραφε σε βίντεο το μαρτύριο του γιου της.

Όταν μετά από καταγγελία εργαζόμενη στις κοινωνικές υπηρεσίες βρήκε το παιδί, έμεινε άναυδη: ύψους 1,65 εκ. το αγόρι ζύγιζε μόλις 40 κιλά! Το σώμα του ήταν γεμάτο με πληγές και μελανιές από την κακομεταχείριση στην οποία το υπέβαλε η μητέρα του. Σχετικές φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο ο 12χρονος ήταν σε κωματώδη κατάσταση και η θερμοκρασία του είχε πέσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. «Με τέτοια θερμοκρασία κάθε ενήλικος θα είχε πεθάνει. Το παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή», ανέφερε η δικαστής.

Η άσπλαχνη μητέρα προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι ο γιος ήταν απείθαρχος και το μόνο που ήθελε ήταν να τον φρονιμέψει. Υποστήριξε ακόμη ότι μια φίλη της τής είχε προτείνει να τον κλειδώσει στο κλουβί σκύλου. Αλλά οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς…

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα