Κασσελάκης στον Λιάγκα: Ο Διαματάρης με γνώρισε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη-Με ρώτησε εάν με ενδιαφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας- Τι είπε για τον Τσίπρα

 Κασσελάκης στον Λιάγκα: Ο Διαματάρης με γνώρισε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη-Με ρώτησε εάν με ενδιαφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας- Τι είπε για τον Τσίπρα

Στον Γιώργο Λιάγκα και το “Πρωϊνό” του Ant1 έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με πολύ ισχυρή δόση life style. Αποκάλυψε πως μίλησε με τον Αχιλλέα Μπέο, πριν μερικές ημέρες, επειδή, όπως είπε, είναι “ακομπλεξάριστος”, ενώ ανέφερε πως σκοπεύει να μεγαλώσει την οικογένειά του με τον Τάϊλερ. Επέμεινε, δε, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε προτείνει το… υπουργείο Ναυτιλίας, κατά την πρώτη γνωριμία τους μέσω του εκδότη του Εθνικού Κήρυκα και πρώην υφυπουργού Απ. Διαματάρη. Ενώ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα ξεπεράσει κατά πολύ το 17%.

«Το όνειρό μου δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός, αλλά να αφήσουμε μια παρακαταθήκη. Δεν γεννήθηκα για να κυβερνήσω τη χώρα, όπως ο κ. Μητσοτάκης», είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα Τέμπη.

«Έπρεπε να γίνει προανακριτική στη Βουλή για τα Τέμπη για να δούμε τις ποινικές ευθύνες. Να δούμε τι έχει γίνει. Για ποιον λόγο προστατεύει το «τζάκι» Μητσοτάκη το «τζάκι» Καραμανλή; Παροτρύνω όλους τους γονείς να πάρουν βουλευτή της Περιφέρειάς τους και να ζητήσουν προανακριτική για τον Καραμανλή. Παίζονται πολλά συμφέροντα στον σιδηρόδρομο. Εξαιτίας των συμφερόντων αυτών γίνεται η συγκάλυψη αυτή. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Βρέθηκαν οστά των θυμάτων 10 μήνες μετά. Οι συγγενείς έχουν απέναντί τους ένα κράτος ατιμωρησίας.

Είναι ανθρώπινο λάθος, αλλά ανθρώπινο λάθος του υπουργού του. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τηλεδιοίκηση και μετά άλλος υπουργός του να λέει ότι λειτουργούσε κανονικά. Υπάρχει πολιτική ευθύνη και κανείς δεν την έχει αναλάβει.

Το γραφείο σκέφτηκε το πανό και θα παραμείνει εκεί όσο πρέπει, θα ανεβαίνει επίσης κάθε χρόνο».

Για τη γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο κ. Διαματάρης μας γνώρισε. Με ρώτησε αν με ενδιέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά είπα όχι. Είχα απογοητευτεί από την πολιτική του, που είχε ανθρώπους δίπλα του όπως ο κ. Γεωργιάδης. Είχαμε λιτότητα. Πρέπει να μείνει κάτι στον κουμπαρά και δεν έμεινε τίποτα. Ο Τσίπρας άφησε 37 δις. έπρεπε να ήταν λιγότερα βέβαια. Εμείς παραλάβαμε μηδέν».

Μου είχε μιλήσει για οικογενειοκρατία και έδωσε το ταμείο ανάκαμψης σε μεγάλες επιχειρήσεις. Όταν τον είδα εδώ είχα μια ανθρώπινη επικοινωνία».

Για τον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν ξέρω τι ψήφισε. Ήταν ουδέτερος. Δεν ήταν ποτέ πίσω από τον Κασσελάκη. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν με βοήθησε. Τον έχω δει αρκετές φορές, έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο πολλές φορές. Μου έχει πει ότι θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία, αλλά εγώ θα αποφασίζω».

Για την παρέμβασή του πριν το συνέδριο: «Όλο αυτό είναι στο παρελθόν. Εκεί είναι και το συνέδριο. Δεν σχολιάζω. Θεωρώ ότι έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο. Δεν ενοχλήθηκα. Δεν το περίμενα. Είμαι σκληρό καρύδι. Έχω έναν σκοπό, να υπηρετήσω την κοινωνία. Αναμένω τα πάντα. Είμαι έτοιμος».

Για αυτούς που λένε ότι η εικόνα του είναι δεξιά: «Αυτοί με ψήφισαν για πρόεδρο. Ξέρουν ότι πρέπει να παλέψω απέναντι στο σύστημα. Δεν είναι η εικόνα μου μόνο. Επισκέφθηκα πολλές περιοχές, κυρίως λαϊκές συνοικίες».

Για τον κομματικό μηχανισμό: «Έχουμε πολλά νέα μέλη. Το κόμμα μας πρέπει να γειωθεί με την κοινωνία».

Για τις ευρωεκλογές: «Θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17%, θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή. Παροτρύνω όσους θέλουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές να κάνουν αίτηση στον iSyriza. Έχω στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα βαθιά κοινωνικό κόμμα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση».

Για το ερωτηματολόγιο: «Κάναμε ερώτηση. Αρκετός κόσμος αναρωτιέται. Δεν θέλω να αλλάξει το όνομα. Είμαι υπερήφανος για το όνομα. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να δίνει φωνή στα μέλη».

Σχετικά Άρθρα