ΕΕ: Αποτροπιασμός για τα ισραηλινά πυρά σε κόμβοι βοήθειας στη Γάζα 

 ΕΕ: Αποτροπιασμός  για τα ισραηλινά πυρά σε κόμβοι βοήθειας στη Γάζα 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε σήμερα τον αποτροπιασμό της από τις εικόνες των ισραηλινών πυρών σε κομβόι βοήθειας στη Γάζα, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε «συγκλονισμένος» από τη «δολοφονία αθώων πολιτών».

Με ανάρτησή της στο «Χ», η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Είμαι βαθιά αναστατωμένη από τις εικόνες στη Γάζα. Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διερευνηθεί τι συνέβη και να διασφαλιστεί ότι η διαφανής ανθρωπιστική βοήθεια αποτελεί σωσίβιο για όσους έχουν ανάγκη και να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε αυτήν. Στεκόμαστε στο πλευρό των αμάχων, ζητώντας την προστασία τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Από την πλευρά του, ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε στο «Χ»: «Είμαι συγκλονισμένος και νιώθω αποτροπιασμό για τη χθεσινή δολοφονία αθώων πολιτών στη Γάζα, ενώ απεγνωσμένα περίμεναν την ανθρωπιστική βοήθεια. Το διεθνές δίκαιο δεν επιτρέπει διπλά μέτρα και σταθμά. Θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως ανεξάρτητη έρευνα και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Χρειάζεται επειγόντως κατάπαυση του πυρός για να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από κατάλληλα χρηματοδοτούμενες εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως π.χ. η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), για να φτάσει στους πολίτες.»

Σχετικά Άρθρα