Υπουργικό Συμβούλιο: Η ακρίβεια πάλι στο επίκεντρο- Το σχέδιο για “πολυδύναμο εκσυγχρονισμό” ενόψει Ευρωκάλπης

 Υπουργικό Συμβούλιο: Η ακρίβεια πάλι στο επίκεντρο- Το σχέδιο για “πολυδύναμο εκσυγχρονισμό” ενόψει Ευρωκάλπης

Τρόπους για να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα της ακρίβειας προσπαθεί να βρει η κυβέρνηση ενώ παράλληλα επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την γενικότερη αναταραχή που επικρατεί στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφεται σαφέστατο προβάδισμα της ΝΔ παρά τα ανοικτά μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αν και αναγνωρίζουν πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η ΝΔ δεν έχει απέναντι της ένα ισχυρό πολιτικό αντίπαλο επισημαίνουν πως βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα των πολιτών. Και γνωρίζουν καλά πως οι συνεχόμενες ανατιμήσεις βασικών αγαθών και το παρατεταμένο κύμα ακρίβειας αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών.

Ωστόσο φαίνεται πως τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και για αυτό η κυβέρνηση σπεύδει συνεχώς να λάβει νέα πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπο τον πρωθυπουργό ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα παρουσιάσει το νέο νομοσχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

  • Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο μέτρο του Υπουργείου Ανάπτυξης που προβλέπει μείωση της αρχικής τιμής σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων. 

Ορισμένα γαλάζια στελέχη στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν προβληματισμό για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις επικείμενες Ευρωεκλογές η δυσαρέσκεια των πολιτών εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά των τροφίμων. Φοβούνται πως αν δεν αποδώσουν άμεσα τα νέα μέτρα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας τότε οι ψηφοφόροι θα στείλουν αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση στις κάλπες του Ιουνίου.

Σε αυτό το πλαίσιο το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να διαχειριστεί την ενδεχόμενη «φθορά» κάνοντας γενναία ανοίγματα προς το χώρο του κέντρου που βλέπει να υπάρχει ρευστότητα αυτή την στιγμή. Έτσι, προτάσσει την ανάγκη για έναν «πολυδύναμο εκσυγχρονισμό» στέλνοντας το μήνυμα πως μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων που ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση.

  • Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή  για να προχωρήσει η συζήτηση σε μία σειρά από δύσκολα ζητήματα, που προκαλούν μεν αντιδράσεις στην αντιπολίτευση αλλά φαίνεται πως έχουν απήχηση σε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι και η ίδρυση των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην χώρα μας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως μια «εμβληματική» μεταρρύθμιση και θέτουν στο στόχαστρο τους το ΠΑΣΟΚ που αντιδρά στις προωθούμενες ρυθμίσεις. Από την κυβέρνηση επιχειρούν να βάλουν στο ίδιο κάδρο το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ταυτιστούν τα δύο κόμματα στην συνείδηση των ψηφοφόρων. 

Σχετικά Άρθρα