Τέμπη: “Την ώρα που έγινε η σύγκρουση των τρένων έσβηναν τα ονόματα στη Βουλή”

 Τέμπη: “Την ώρα που έγινε η σύγκρουση των τρένων έσβηναν τα ονόματα στη Βουλή”

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με την βιαστική ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να σβήσει τα ονόματα των θυνάτων στα Τέμπη που έγραψαν με μπογιά φοιτητές στην διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή. Ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου που σκοτώθηκε στα Τέμπη, αντιμετώπισε με αποτροπιασμό το βιαστικό σβήσιμο των ονομάτων και είπε σχετικά:«Αυτό που με συγκλόνισε είναι ότι το βράδυ που ήμασταν 11:30 το βράδυ στα μνήματα και διαβάζαμε τους ανθρώπους μας, εκείνη την ώρα έσβησαν τα ονόματά τους έξω από τη Βουλή. Την ίδια στιγμή που έγινε η σύγκρουση, που εμείς ήμασταν στα μνήματα επάνω, αυτοί έσβησαν τη μνήμη τους. Αναρωτιέμαι πώς διαφέρει αυτό από την αλλοίωση του χώρου. Όχι μόνο αλλοιώνουν τον χώρο αλλά πλέον αλλοιώνουν και τη μνήμη των ανθρώπων μας».

Σχολιάζοντας την απάντηση του Δήμου Αθηναίων, πως τα ονόματα σβήστηκαν επειδή κάθε βράδυ περνάει το συνεργείο καθαρισμού, ο κ. Βλάχος είπε: «τις ίδιες δικαιολογίες μας έχουν πει για όλες τις υπόλοιπες ενέργειες, πως κάποιος άλλος έπρεπε να το κάνει, δεν το είδαμε, το ξεχάσαμε. Το ίδιο είπαν και για το μπάζωμα, το ίδιο είπαν για τα βίντεο της εμπορικής που σβήστηκαν».

Κάποια συνηθισμένα «τρολ» του διαδικτύου, είπαν ότι το γράψιμο των ονομάτων ήταν μια προβοκατόρικη ενέργεια που έγινε από κόμματα της αντιπολίτευσης, δήθεν για να πλήξουν την… κυβέρνηση. Κάτι το οποίο είναι τελείως ψευδές, αφού ονόματα έγραψαν με το πινέλο ακόμα και γονείς παιδιών που σκοτώθηκαν στην τραγωδία, κάτι που φαίνεται σε πολλά βίντεο και φωτογραφίες.

Τελικά όποιος και να ευθύνεται για το σβήσιμο των ονομάτων, η γενική εντύπωση παραμένει ίδια. Κάποιοι φορείς εξουσίας έχουν βαλθεί να απαλείψουν αυτά τα 57 ονόματα από τον χάρτη της δημόσιας σφαίρας, και το κάνουν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν…

Σχετικά Άρθρα