Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο τη Δύση: “Έχουμε και εμείς όπλα που μπορούν να σας πλήξουν”

 Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο τη Δύση: “Έχουμε και εμείς όπλα που μπορούν να σας πλήξουν”

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του προς το ρωσικό λαό λέγοντας  «Έχουμε και εμείς όπλα που μπορούν να σας πλήξουν»  Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «ετοιμάζονται να πλήξουν το έδαφός μας», υποστήριξε.Ο ίδιος στη συνέχεια τόνισε ότι η μοίρα οποιασδήποτε χώρας που θα επιτεθεί στη Ρωσία θα είναι «πολύ πιο τραγική» από οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει η Ρωσία.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι διαθέτουμε επίσης όπλα, όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στο δικό τους έδαφος», είπε , προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να «προκαλέσει τη χρήση πυρηνικών όπλων».

«Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;» αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι δυτικές χώρες νομίζουν ότι είναι «υπέρτατες», αλλά προσθέτει: «Η ρωσοφοβία τυφλώνει τους ανθρώπους και τους στερεί τη λογική τους ικανότητα».

«Χωρίς τη Ρωσία δεν υπάρχει σταθερή ειρήνη στον κόσμο», σημείωσε με νόημα.

Τι είπε για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε τη «συντριπτική υποστήριξη» του πληθυσμού σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Μάλιστα δεν δίστασε να επιτεθεί κατά των ΗΠΑ λέγοντας ότι είναι «απολύτως αποφασισμένες» να οδηγήσουν στη διαίρεση της χώρας.

Η Ρωσία αγωνίζεται για την «ελευθερία και την ανεξαρτησία» της, σημείωσε.

Η Δύση «προσπαθεί να μας εμπλέξει σε μια κούρσα εξοπλισμών»

Ακόμη αναφέρθηκε στις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Ρωσία εκτοξεύει στο διάστημα ένα πυρηνικό όπλο που «σκοτώνει» δορυφόρους.

«Αυτό είναι απλώς ένα ψέμα για να μας κάνει να φανούμε κακοί. Και πρέπει να θυμάστε ότι τα τελευταία 15 χρόνια προτείνουμε τον περιορισμό της χρήσης πυρηνικών όπλων. Έχουμε όλους τους δυνατούς λόγους για να υποστηρίξουμε ότι το όλο ζήτημα της προσπάθειάς μας για στρατηγική ηγεμονία δεν είναι παρά προσποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

Η Δύση «προσπαθεί να μας εμπλέξει σε μια κούρσα εξοπλισμών» παρόμοια με τον Ψυχρό Πόλεμο, τόνισε ακόμη.

Σχετικά Άρθρα