Μαρία Καρυστιανού: Για πού το’ βαλες καρδιά μου;- “Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας”

 Μαρία Καρυστιανού: Για πού το’ βαλες καρδιά μου;- “Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας”

Σπαρακτική ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού η οποία εκφράζει το ηχηρό αίτημα των συγγενών των 57 θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη, αλλά και ολόκληρης της χώρας, για δικαίωση.

«Για πού το’ βαλες καρδιά μου…» γράφει στη φωτογραφία της 20χρονης κόρης της, που χάθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Ένας χρόνος Μάρθη  μου, φως μου…» αναφέρει, λίγες ώρες αφού «βούλιαξαν» οι δρόμοι της Αθήνας από δεκάδες χιλιάδες  διαδηλωτές που βροντοφώναξαν ότι «το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί» απαιτώντας να σταματήσει η επιχείρηση συγκάλυψης. 

«Μου λένε ότι έγινες άγγελος, να μην στενοχωριέμαι… πως θα ξανασυναντηθούμε κάποια στιγμή, να έχω υπομονή… ότι είσαι συνέχεια δίπλα μου, να μάθω να σε αισθάνομαι… ίσως… να είναι έτσι… αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι» σημειώνει, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση αλλά και όλους όσοι επιμένουν να κάνουν μαθήματα πένθους στους συγγενείς των θυμάτων. 

«Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας» υπογραμμίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 με αίτημα την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων όχι μόνο έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου υπογραφών, αλλά πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το επόμενο ορόσημο, αυτό του 1,5 εκατομμυρίου. Μόνο χθες υπέγραψαν σχεδόν 300.000 άνθρωποι, δηλαδή περίπου 200 ανά λεπτό.

Σχετικά Άρθρα