Επικεφαλής του Εθνικού Κήπου ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του πρώην πρωθυπουργού

 Επικεφαλής του Εθνικού Κήπου ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του πρώην πρωθυπουργού

Επικεφαλής στην ανώνυμη εταιρία του Δήμου της Αθήνας, που διαχειρίζεται τον Εθνικό Κήπο αναλαμβάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η τοποθέτηση έγινε με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και ασφαλώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σηματοδοτεί και εξελίξεις για το μέλλον.

Ο 42χρονος Ανδρέας, κάνει έτσι το πρώτο του βήμα στην πολιτική, καθώς μέχρι τώρα ακολουθούσε μία πορεία μακριά από τα δημόσια πράγματα, ασχολούμενος με δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες, κυρίως στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή είναι στην πραγματικότητα και το άνοιγμα του δρόμου για να πολιτευτεί, ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας. Μία περιφέρεια στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός εκλεγόταν από το 1996 έως και το 2004 – στις επόμενες αναμετρήσεις ως αρχηγός κόμματος και πρώην πρωθυπουργός επέλεγε άλλες περιφέρειες.

Το ερώτημα που απασχολούσε τον Γιώργο Παπανδρέου εδώ και καιρό, ποιο από τα δύο παιδιά του, ο Ανδρέας ή η Μαργαρίτα, που θα συνέχισαν την πολιτική παράδοση της οικογένειας  – πέρα προφανώς από τον αδελφό του Νίκο, ο οποίος είναι φαβορί για επανεκλογή στην ευρωβουλή – έχει απάντηση.

Ο Ανδρέας θα είναι εκείνος που σίγουρα θα ακολουθήσει την πολιτική καριέρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα εμπλακεί και η Μαργαρίτα, η οποία μάλιστα είχε αξιοποιηθεί από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η διαδρομή του Ανδρέα

Τα τελευταία χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου, ασχολούνταν με τη μελισσοκομική, τον βελονισμό, τον τουρισμό και τα σκάφη αναψυχής στην Κρήτη, όπου διέμενε μόνιμα με τη σύντροφό του Μαρίνα και το παιδί τους.

Είχε επιλέξει να αποτραβηχτεί από την Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια, ζει και δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην πρωτογενή παραγωγή.

Βρέθηκε στο νησί προ δεκαετίας και το 2014 αρραβωνιάστηκε εκεί με την παίκτρια του βόλεϊ Πωλίνα Πατραμάνη, με την οποία πάντως χώρισε μερικά χρόνια αργότερα.

Αγαπημένο του μέρος στην Κρήτη είναι τα Μάταλα, ενώ κινείται και μεταξύ Ηρακλείου και Ρεθύμνου με αφορμή τις επαγγελματικές του ασχολίες.

Ο Ανδρέας σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολέγιο και στη συνέχεια μετακόμισε στη Βοστόνη για να σπουδάσει Οικονομικά, αλλά πριν ολοκληρώσει εκείνες τις σπουδές, αποφάσισε να μετακινηθεί στη Σουηδία, γοητευμένος από την Κοινωνιολογία. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο και το Πανεπιστήμιο Κεντ, θέλοντας να ολοκληρώσει αυτό τον σπουδαστικό κύκλο στο Τμήμα International Relation.

Το πώς βρέθηκε στα Χανιά, ασχολούμενος με τον αγροτικό τομέα, είναι ένα θέμα, αλλά μικρή σημασία έχουν οι αφορμές.

Εντρύφησε στον βελονισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες και άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό, αφού πήγε το 2013 στην Κίνα για σχετικά σεμινάρια. Στη συνέχεια γοητεύτηκε από τη γη και τον πρωτογενή τομέα. Έστησε μελίσσια και έδωσε τόσο βάρος σε αυτό, που στα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει κάπου έξω από το Ηράκλειο ένα μουσείο για το θαυματουργό αυτό προϊόν της φύσης.

Στην πορεία κατάφερε να συνδυάσει αυτά τα δύο και να αναπτύξει τον μελισσοβελονισμό. Μια μέθοδος δηλαδή βελονισμού με κεντριά μελισσών!

Ο Εθνικός Κήπος

Η καλή σχέση της οικογένειας Παπανδρέου με τον δήμαρχο Χάρη Δούκα «γέννησε» την ιδέα της αξιοποίησής του στον εθνικό κήπο. Έχοντας αξιοσημείωτα «ένσημα» και εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί πλέον να αναλάβει και τέτοιου είδους αποστολές.

Η εταιρία του δήμου Αθηναίων έχει την επωνυμία «Εθνικός Κήπος – Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε.». Σκοπός της «είναι η διαχείριση του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου» και θα «λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας». Η συγκεκριμένη εταιρία θα μπορεί «να αναλάβει την διαχείριση και άλλων χώρων».

Σχετικά Άρθρα