Bloomberg: Η Αργεντινή διαπραγματεύεται ξανά με το ΔΝΤ -Την πιέζουν για γρηγορότερη υποτίμηση νομίσματος

 Bloomberg: Η Αργεντινή διαπραγματεύεται ξανά με το ΔΝΤ -Την πιέζουν για γρηγορότερη υποτίμηση νομίσματος

Νέο πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να διαπραγματεύεται η Αργεντινή με στόχο να επιταχύνει την έξοδό της από τα capital controls, μεταδίδει το Bloomberg. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή που επικαλείται το Bloomberg, το ΔΝΤ πιέζει την Αργεντινή να αφήσει το νόμισμά της να υποτιμηθεί γρηγορότερα και να διατηρήσει τα επιτόκια πάνω από τον πληθωρισμό, που τρέχει επί του παρόντος με ρυθμό περί στο 250%.

Το πρακτορείο επικαλείται στο δημοσίευμα του ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Μία ώρα αργότερα, ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής Λουίς Καπούτο διέψευσε ότι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα δανείου, απορρίπτοντας ως «λανθασμένη» την πληροφορία του πρακτορείου.

«Το ΔΝΤ μπορεί να διερευνά ένα νέο πρόγραμμα, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα αυτή τη στιγμή», έγραψε ο Καπούτο σε ανάρτησή του στο Χ, απαντώντας στο δημοσίευμα που επικαλείτο κυβερνητική πηγή.

Σημειώνεται πως ήδη η Αργεντινή είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΔΝΤ, με ένα υφιστάμενο δανειακό πρόγραμμα 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το πρόγραμμα αυτό εκτροχιάστηκε πέρυσι εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού και του συνεχώς διευρυμένου δημοσιονομικού ελλείμματος. Αργεντινή και ΔΝΤ φέρονται να αναζητούν ήδη τρόπους πώς να ανανεώσουν την τρέχουσα συμφωνία τους.

Σχετικά Άρθρα