Τέμπη: Υπερμαραθωνοδρόμος έτρεξε από την Αθήνα μέχρι το “σημείο μηδέν” στη μνήμη των θυμάτων

 Τέμπη: Υπερμαραθωνοδρόμος έτρεξε από την Αθήνα μέχρι το “σημείο μηδέν” στη μνήμη των θυμάτων

Tα ξημερώματα της Τρίτης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης, ο οποίος έτρεξε την απόσταση Αθήνα – Τέμπη, με αφορμή τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο κ. Κόντης ξεκίνησε τον αγώνα του από το πρωί του Σαββάτου, για να διανύσει 400 χιλιόμετρα και να φτάσει στο «σημείο μηδέν», όπως είπε, της τραγωδίας. Την Τρίτη (27/2), βρέθηκε στη γενέτειρα του, στο Ζάππειο Λάρισας όπου και έγινε δεκτός από τους συγχωριανούς του,.

Η προσπάθειά του έγινε υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.

«Έγινε ένα έγκλημα εδώ, πρέπει να το θυμόμαστε! Πρέπει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε παθητικοί και να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό των παιδιών μας», είπε στις δηλώσεις του ο δρομέας.

Τρίκαλα: Πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη των τριών κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Yπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στα Τρίκαλα για τα τρία κορίτσια που χάθηκαν στα Τέμπη, την Αναστασία, τη Θώμη και τη Χρύσα, αλλά και τα υπόλοιπα αδικοχαμένα παιδιά του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, είπαν το βράδυ της Τρίτης δεκάδες πολίτες στα Τρίκαλα.

Η οικογένεια Πλακιά ζήτησε μέσω ανάρτησης στον κόσμο να προσέλθει στην κεντρική πεζογέφυρα της πόλης και μαζί να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών των τριών κοριτσιών.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα