Τέμπη: Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων (vid)

 Τέμπη: Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων (vid)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου 57 αθώες ψυχές έφυγαν τόσο άδικα. Ένα νέο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την «Κ» από την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η «Κ» –ορισμένα για πρώτη φορά- διακρίνεται το Intercity 62 πριν και μετά τη σύγκρουση, αλλά και η έκρηξη που ακολούθησε. «Το μεγάλο θερμικό φορτίο σε συνδυασμό με την άγνωστη καύσιμη ύλη δημιούργησε έντονη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το βαγόνι του κυλικείου και μεταδόθηκε στο επιβατικό βαγόνι Β2» αναφέρεται στο κείμενο συμπερασμάτων της «Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών – ΕΔΑΠΟ», με ημερομηνία Ιούλιος 2023.

Από έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία προκύπτει ότι στο σημείο ανιχνεύτηκε η χημική ουσία ξυλόλιο, ένας εύφλεκτος χημικός διαλύτης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή χρωμάτων, αλλά και τη νόθευση καυσίμων. Η συγκεκριμένη χημική ουσία ανιχνεύτηκε, παρά το γεγονός ότι τα συντρίμμια είχαν απομακρυνθεί από το σημείο της σύγκρουσης και ο χώρος είχε καλυφθεί με χαλίκι.

Σχετικά Άρθρα