ΣΥΡΙΖΑ/Κασσελάκης: Αλλαγές στο κόμμα, δεσμεύσεις στην κοινωνία με το… βλέμμα στη νέα ομιλία Τσίπρα

 ΣΥΡΙΖΑ/Κασσελάκης: Αλλαγές στο κόμμα, δεσμεύσεις στην κοινωνία με το… βλέμμα στη νέα ομιλία Τσίπρα

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην ιστορία και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά και στο πλαίσιο αυτό αφενός επεξεργάζεται μαζί με τους συνεργάτες του τις αλλαγές στο κόμμα και δίνει το στίγμα του σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κοινωνια και στους εργαζόμενους. Με αφορμή την μαύρη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε:

“Έχω υποσχεθεί στις οικογένειες των θυμάτων ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό τους. Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να υπογράψω το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού” και υποσχέθηκε “Εμείς, η Προοδευτική παράταξη, όταν αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας, θα καταργήσουμε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οι διακρίσεις πολιτών-τζακιών τέλος”.

Επίσης κατά τη συνάντηση  που είχε στα γραφεία του κόμματος, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της σημερινής πανελλαδικής απεργίας δεσμεύτηκε  για επαναφορά του 13ου και του 14 μισθού. 

“Υπάρχουν πολλά μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για την ακρίβεια αρχίζοντας από το ρεύμα και τα καρτέλ στα τρόφιμα. Πρακτικά εμείς στηρίζουμε την οριζόντια αύξηση των μισθών στο Δημόσιο κατά 10% και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, όπως είναι και στον ιδιωτικό τομέα” επισήμανε στις δηλώσεις του και υπογράμμισε” είναι σημαντικό για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας να στελεχώσουμε το Δημόσιο σωστά και αποδοτικά και συγχρόνως να μπορεί να υπάρχει ένα καθεστώς αξιοπρέπειας, με εργασιακά δικαιώματα, έτσι ώστε να μπορεί το Δημόσιο να είναι ανταγωνιστικό.”.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, ο ποιος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα εσωκομματικά δρώμενα την επόμενη μέρα του Συνεδρίου μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm υποστήριξε  ότι “το Συνέδριο μας έδωσε εντολή να έχουμε μία ενιαία φωνή και να μην εισέλθουμε σε δίνη εσωστρέφειας”, σημειώνοντας “Δεν εκλέγεται ποτέ Πρόεδρος σε ένα κόμμα υπό προθεσμία. Ιδιαίτερα σε ένα κόμμα που διεκδικεί να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Γιατί η κοινωνία ζητάει μία σταθερή και σοβαρή πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων της”.

  • Και απευθυνόμενος σε όσους ασκούν ακόμη κριτική στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και με νόημα απέναντι στον Στ. Κασσελάκη υπογράμμισε ότι “Ο Πρόεδρος εκλέγεται με προοπτική. Οι μόνοι κανόνες μας είναι το καταστατικό. Δεν είμαστε ούτε προσωποκεντρικό κόμμα ούτε δημιουργηθήκαμε μόνο για ένα πρόσωπο. Το καταστατικό ορίζει πώς εκλέγεται ο Πρόεδρος, ποια θητεία έχει και πώς επανεκλέγεται. Όλα αυτά δεν έχουν αναιρεθεί.”.

Πάντως με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται, μια εβδομάδα μετά το θυελλώδες Συνέδριο, η νέα παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου θα μιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνει η “Καθημερινή” και άλλοι φορείς με θέμα: “Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια Μετά”, στην Εθνική Πινακοθήκη.

  • Ήδη εντός και εκτός Κουμουνδούρου αναρωτιούνται αν ο κ. Τσίπρας θα σχολιάσει, έστω και εμμέσως, τα όσα συνέβησαν στο 4ο Συνέδριο, ενώ να σημειωθεί ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος και από τη Νέα Αριστερά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στο Συνέδριο για την παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα, ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε  πιθανή την ενεργή επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο. “Προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο “Πρώτο Πρόγραμμα” ο  διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου με αργούς ρυθμούς προχωρά η συγκρότηση των think tanks. Χθες ο κ.Κασσελάκης παρουσίασε το τρίτο από τους 29, με τους επιστήμονες οι οποίοι θα τον συμβουλεύουν “για να χτίσουμε μαζί μια κοινωνία ισότητας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης” όπως ανέφερε στη ανάρτησή του στο λογαριασμό το στο instagram. “Δεν έχουμε γεννηθεί ίδιοι – Μπορούμε να γίνουμε ίσοι. Με αυτούς τους διακεκριμένους ανθρώπους θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο, κυβερνητικό πρόγραμμα – ασπίδα για όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα” δήλωσε.

Να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα στα μέλη του think tank που θα τον συμβουλεύουν για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι και το όνομα της Ιφιγένειας Μουμτζή, καθώς πρόκειται για ανιψιά του συγγραφέα και αρθρογράφου Σάκη Μουμτζή, ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα