Παππάς: Δεν μπορούμε να πορευόμαστε με ρητορική του ’70 και του ’80 – Να αλλάξει το κόμμα δομικά

 Παππάς: Δεν μπορούμε να πορευόμαστε με ρητορική του ’70 και του ’80 – Να αλλάξει το κόμμα δομικά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, μίλησε για την πτωτική πορεία που έχει το κόμμα και την «τομή με το παρελθόν» που χρειάζεται, ώστε να συνδεθεί καλύτερα με την κοινωνία, στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Με αφορμή την σημερινή επέτειο του δυστυχήματος των Τεμπών ο κ. Παππάς ανέφερε πως «πρόσφατα είχα επικοινωνία με μια μητέρα ενός από τα παιδιά στα πλαίσια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και μου είπε το εξής συνταρακτικό.

Δεν ξέρω άμα το ξέρει ο πολύς κόσμος ότι υπάρχει γενετικό υλικό το οποίο βρέθηκε αφού μπαζώθηκε όλο το σημείο και αυτή τη στιγμή περιμένουν οι γονείς να ταυτοποιηθεί αυτό το γενετικό υλικό, να χτυπήσει το τηλέφωνό τους προκειμένου να παραλάβουν γενετικό υλικό το οποίο βρέθηκε στο σημείο μετά από το μπάζωμα (…) Και αυτό νομίζω ότι δείχνει ότι δεν έχουν δοθεί απαντήσεις στις 57 αυτές οικογένειες».

Σχετικά με την εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «παρόλο που σε όλες τις χώρες υπάρχει η κοινοβουλευτική διαδικασία των εξεταστικών επιτροπών που λειτουργούν φυσικά παράλληλα με τη δικαιοσύνη.

Εδώ υπήρχε το αίτημα, όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση. Και συναντήσαμε την επίμονη άρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο να κληθούν αυτοί οι άνθρωποι και βιαστικά η εξεταστική Επιτροπή κλείνει τις εργασίες της σαν να μην θέλει η κυβέρνηση να ρίξει φως στην υπόθεση αυτή».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «αυτό το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αλλάξει το κόμμα δομικά, να αλλάξουν οι δομές του κόμματος, να λειτουργήσουν τα γραφεία του κόμματος ούτως ώστε να συνδεθούν καλύτερα με την κοινωνία. Να καταθέσουμε, ένα αξιόπιστο πρόγραμμα κατ’ αρχήν για το ευρωπαϊκό και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, αλλά και στη συνέχεια ένα αξιόπιστο εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και προφανώς να αναδειχθούν νέα πρόσωπα από την κοινωνία, τα οποία να μπορούν να εκφράσουν έναν διαφορετικό λόγο.

Να γίνει μια τομή δηλαδή με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομα και τα σύμβολα θα ακολουθήσουν.

«Θα έλεγα ότι εφόσον όλοι συνειδητοποιήσουμε την πορεία την οποία πρέπει να έχουμε και το ότι ο κόσμος και η βάση του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε να τα αλλάξουμε όλα, γιατί κακά τα ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια πτωτική πορεία και δεν είναι συνδεδεμένος με την κοινωνία στον βαθμό στον οποίο θα έπρεπε. Νομίζω ότι είναι προνομία του προέδρου να αποφασίσει ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν το κόμμα.

Άποψή μου είναι ότι πέρα από τα πρόσωπα τα οποία υπήρξαν και προφανώς έχουν την αξία τους και θα πρέπει να αξιοποιηθούν, πρέπει πολλά νέα πρόσωπα να αναδειχθούν, τα οποία ενδεχομένως δεν έχουν και συμμετοχή στην πολιτική, ούτως ώστε να σηματοδοτήσουν αυτό το προσκλητήριο».

Αν δεχτούμε ότι είναι ένα κόμμα το οποίο τα ποσοστά του τα τελευταία αρκετά χρόνια πέφτουν. Ένα κόμμα το οποίο έχει χάσει την αναφορά του στην κοινωνία, ένα κόμμα το οποίο έχει χάσει αν θέλετε και την επαφή του με το τι ζητάει η κοινωνία του 2024. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε με μια ρητορική του ’70 και του ’80.

Με συνθήματα θα πω της κουβανικής επανάστασης, venceremos κλπ.».

Σχετικά Άρθρα