Κύπρος: Συγκίνηση για τον φοιτητή που χάθηκε στα Τέμπη– “Για πού το ‘βαλες καρδιά μου;”

 Κύπρος: Συγκίνηση για τον φοιτητή που χάθηκε στα Τέμπη– “Για πού το ‘βαλες καρδιά μου;”

Με τρισάγιο και το τραγούδι: «Για πού το ‘βαλες, καρδιά μου;» τίμησαν οι μαθητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα» την μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, έναν χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του philenews.com μετά το δεύτερο διάλειμμα, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου, στο οποίο είχε φοιτήσει ο Κυπριανός, όπου τελέστηκε τρισάγιο, με τα παιδιά του μουσικού σχολείου να τραγουδούν «για πού το ‘βαλες καρδιά μου» προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθυντής του σχολείου μίλησε για το ήθος του αδικοχαμένου φοιτητή από το Αυγόρου που βρήκε τον θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στο οποίο 57 άνθρωποι «έχασαν» τη ζωή τους. Ανάμεσα σε εκείνους ήταν και η 24χρονη φοιτήτρια, Αναστασία Αδαμίδου, από την Πάφο.

Η σημερινή είναι ορισμένη ως ημέρα χρώματος στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων, η οποία συμβολίζει τη χαρά και την οποία μαθητές και καθηγητές αφιέρωσαν στη μνήμη του Κυπριανού.

Ο άτυχος Κυπριανός φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Κοκκινοχωρίων και διακρινόταν για το ήθος, την καλοσύνη και το ταλέντο του στο τραγούδι και την κιθάρα. Ο Διευθυντής του εκπαιδευτηρίου περιέγραψε τον Κυπριανό ως ένα μαθητή που έσφυζε από χαρά και δυναμικότητα, συνεπή στα μαθήματα του και ευγενικό προς τους καθηγητές και τους συμμαθητές του.

Σχετικά Άρθρα