Χαμάς: Υπάρχει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

 Χαμάς: Υπάρχει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

O Ισμαήλ Χανίγια επικεφαλής της Χαμάς δήλωσε την Τετάρτη ότι η οργάνωση επιδεικνύει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, αλλά ταυτόχρονα είναι έτοιμη να συνεχίσει να μάχεται, εφόσον χρειάζεται.  Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται μέχρι σήμερα κάποιο σχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει παύση των μαχών για έξι εβδομάδες και απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς σε ανταλλαγή με Παλαιστίνιους που έχουν συλληφθεί από το Ισραήλ.

Ο Χανίγια κάλεσε τον αραβικό κόσμο να εργαστεί για να τερματιστεί η πείνα στη Γάζα και τον «άξονα της αντίστασης» να εντείνει τις προσπάθειές του για λογαριασμό του πληθυσμού της Γάζας.

Νωρίτερα σήμερα το Κατάρ κατήγγειλε το Ισραήλ για το ότι επιβάλλει «εσκεμμένη πείνα στον παλαιστινιακό λαό».

Στο τέμενος Αλ Ακσα για προσευχή

Σε τηλεοπτική ομιλία του, ο Χανίγια κάλεσε τους Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη να προσέλθουν στο τέμενος Αλ Ακσα για να προσευχηθούν την πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού.

Το Ισραήλ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει να επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση των μουσουλμάνων στο τέμενος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις 7 Οκτωβρίου πολλοί πραγματοποιούν την προσευχή της Παρασκευής στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εμποδίζουν την πρόσβαση στο Αλ Ακσα.

Το Ραμαζάνι αναμένεται να ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα