Απεργία:Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα-Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και κλειστοί δρόμοι

 Απεργία:Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα-Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και κλειστοί δρόμοι

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κάλεσε η ΑΔΕΔΥ και μαζί της κατεβαίνουν στους δρόμους συνδικάτα, σωματεία, πολίτες, φοιτητές και χιλιάδες κόσμου, με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών. Μετά τις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις και μέχρι τις 11 οι διαδηλωτές θα έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας. Από νωρίς το πρωί είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ δεν λείπει και το μεγάλο μποτιλιάρισμα από κεντρικούς δρόμους.

Πιο αναλυτικά, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

  • Η Πανεπιστήμιου αναμένεται να κλείσει από ώρα σε ώρα – από τις 10:30 και μετά- ενώ αργότερα, θα κλείσει η Σταδίου και η λεωφόρος Αμαλίας έξω από τη Βουλή.
  • Τι ώρα θα ανοίξουν οι δρόμοι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός για το τέλος των συγκεντρώσεων.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν επίσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις, με το μετρό να κάνει 24ωρη απεργία, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ανακοίνωσαν στάση εργασίας. Οι πτήσεις της Aegean και της Olympic Air γίνονται κανονικά, καθώς η απεργία κρίθηκε καταχρηστική. Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια και οι οδηγοί ταξί έχουν σηκώσει από χθες χειρόφρενα. 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης, δάσκαλοι και καθηγητές, και ιδιωτικών σχολείων αλλά και των δημόσιων, τραπεζικοί υπάλληλοιδικαστικοί υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές και δημοσιογράφοι.

  • Στις 11 στην Κλαυθμώνος η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στα Προπύλαια στις 10:30 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Απεργία στα ΜΜΜ – Αναλυτικά τι ισχύει με μετρό, λεωφορεία και όλα τα Μέσα

Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ ακινητοποιούνται για 24 ώρες, έτσι σήμερα 28/2δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 21:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ. (Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ.)

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί επίσης και στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων των εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ συνεχίζουν και σήμερα για δεύτερη ημέρα την απεργία τους (λήγει στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης).

Χθες, αργά το βράδυ υπήρξε ανατροπή και οι πτήσεις από τα αεροδρόμια όλης της χώρας θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Το βράδυ της Τρίτης κηρύχθηκε παράνομη η απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σχετικά Άρθρα