Απεργία: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για τα Τέμπη – Oδύνη στο μνημόσυνο των θυμάτων

 Απεργία: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για τα Τέμπη – Oδύνη στο μνημόσυνο των θυμάτων

Σε εξέλιξη είναι η πορεία στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία στα Τέμπη με 57 νεκρούς. Η πορεία έχει χωριστεί στα δύο, το ένα τμήμα της έφτασε στο Σύνταγμα και το δεύτερο έφτασε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού, η οποία έχει και κλείσει στην άνοδό της.Οι συγκεντρωμένοι υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 20.000.

Μαζική και μαχητική η προσυγκέντρωση σωματείων και φορέων νωρίτερα στην Καρόλου στο κτίριο του ΟΣΕ, όπου τα συνθήματα από την ατμόσφαιρα έστειλαν το μήνυμα ότι «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί».

Με το πανό που αναρτήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου, με τα τρικάκια που έριξαν, με τα συνθήματα που φώναξαν τα μπλοκ των διαδηλωτών, απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες κόντρα σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των αιτιών και αθώωσης των ενόχων.

«Η οργή μας να τσακίσει την πολιτική που μετρά τη ζωή μας ως κόστος» είναι το κάλεσμα που απευθύνουν.

«Τα λεφτά στις τσέπες μας γίνονται καπνός, οι μισθοί τελειώνουν στις 10 του μηνός», «Πανάκριβα τα πάντα, πανάκριβη ζωή, οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή» και «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται δυνατά στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση.

Θρήνος στο μνημόσυνο

Τρισάγιο για την ανάπαυση των 57 ψυχών που χάθηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου τελέστηκε νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, στα Τέμπη, στο σημείο όπου πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Συγγενείς και φίλοι των 57 νεκρών άφησαν λουλούδια στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων ζητώντας δικαίωση.

Τέμπη: Βαθιά οδύνη στο ετήσιο μνημόσυνο για τα 57 θύματα του δυστυχήματος (φωτογραφίες)-1
Τέμπη: Βαθιά οδύνη στο ετήσιο μνημόσυνο για τα 57 θύματα του δυστυχήματος (φωτογραφίες)-2
Τέμπη: Βαθιά οδύνη στο ετήσιο μνημόσυνο για τα 57 θύματα του δυστυχήματος (φωτογραφίες)-3

Νωρίτερα, πενήντα επτά φορές, μία για κάθε άνθρωπο που έχασε τη ζωή του πριν από ακριβώς ένα χρόνο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ήχησαν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.

Το σχετικό αίτημα πραγματοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρία Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και εισακούστηκε από όλες τις εκκλησίες.

Σχετικά Άρθρα