Την επίθεση του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ στον βουλευτή Παύλο Χρηστίδη, ερευνά η εκκλησία- Εντολή Ιερώνυμου

 Την επίθεση του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ στον βουλευτή Παύλο Χρηστίδη, ερευνά η εκκλησία- Εντολή Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έδωσε εντολή για τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων για τη όσον αφορά στο περιστατικό της επίθεσης στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη από τον τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, π. Σεραφείμ Δημητρίου. Ο αρχιμανδρίτης επιτέθηκε εναντίον του βουλευτή, επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Με ανάρτησή του χαρακτήρισε τον Παύλο Χρηστίδη “απάνθρωπο” και προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την αντίδραση του κόμματος.

Ο αρχιμανδρίτης, ισχυριζόμενος πως ανάγκασε τον κ. Χρηστίδη να αποχωρήσει από εκδήλωση κοπής πίτας -κάτι που ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αρνείται-, είχε γράψει τα εξής:

“Με ιδιαίτερη διάκριση έφτασε το πρωί στο ναό Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης – Agia Marina Ilioupolis Ενορία η άξια βουλεύτρια, ΜΑΝΑ, γνήσια Ελληνίδα, Anna Karamanli. Ο εφημέριος π. Ιωάννης, αντιληφθείς την παρουσία της ανάμεσα στο λαό, την καλοσώρισε, την χαιρέτησε και την ευχαρίστησε για την ηρωική στάση της με το καθαρό ΌΧΙ, στο απάνθρωπο νομοθέτημα, πάρα την πίεση, τον εκφοβισμό, και ότι άλλο υπέστη από το άνομο διευθυντήριο της καταστραφικότερης κυβέρνησης των νεοτέρων χρόνων, που κατάντησε τους Έλληνες να ζουν με κουπόνια. Αντίθετα, μία ώρα καθυστέρησε η ευλογία και κοπή της αγιοβασιλειόπιτας του συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως, έως της επιτεύξεως αποχωρήσεως από το χώρο της συνεστιάσεως του απάνθρωπου βουλευτή Παύλος Χρηστίδης, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ότι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται”.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος τόνισε ότι ο Αρχιμανδρίτης ψεύδεται. Τόνισε πως «ως άνθρωπος, πρώτα και πάνω από όλα, έχω μάθει στη ζωή μου, να σέβομαι κάθε άποψη, όσο αντίθετη και αν είναι με αυτά που εγώ υποστηρίζω και για τα οποία πάντα μάχομαι και πολιτεύτομαι είτε εντός, είτε εκτός Κοινοβουλίου».

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «στοχοποίησε ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», πράξεις που «δεν συνάδουν με την πνευματικότητα και το έργο της Εκκλησίας».

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σε ένα παραλήρημα μίσους ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, καταφέρεται εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας.

Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία».

Σχετικά Άρθρα