ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι η Ιφιγένεια Μουμτζή, μέλος του Think Tank ανθρωπίνων δικαιωμάτων- Όλα τα νέα πρόσωπα

 ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι η Ιφιγένεια Μουμτζή, μέλος του Think Tank ανθρωπίνων δικαιωμάτων- Όλα τα νέα πρόσωπα

Ανακοινώθηκαν σήμερα (27/2) από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, τα μέλη του Think Tank που θα τον συμβουλεύουν για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για την Ειρήνη Λεριού, τον Παναγιώτη Πεντάρη, την Ιφιγένεια Μουμτζή, τον Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο, τον Δημήτρη Ζιούβα και τον Αντώνιο Μπασούκο. Εντύπωση προκάλεσε το όνομα της Ιφιγένειας Μουμτζή, καθώς όπως έγινε γνωστό πρόκειται για ανιψιά του συγγραφέα και αρθρογράφου Σάκη Μουμτζη.

Από ότι φαίνεται η ίδια έχει επιλέξει διαφορετικό πολιτικό χώρο, αφού ο θείος της στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και έχει ασκήσει πολλές φορές έντονη κριτική στην αριστερά. Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης (27/02), ο Σάκης Μουμτζής με ανάρτηση στο X έδωσε συγχαρητήρια στην ανιψιά του και της ευχήθηκε καλή επιτυχία!

Η Ιφιγένεια Μουμτζή είναι απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου. Ερευνήτρια της διαδικτυακής κακοποίησης.

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 διασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συμβούλια σε όλη την Ευρώπη.

«Δεν έχουμε γεννηθεί ίδιοι – Μπορούμε να γίνουμε ίσοι. Με αυτούς τους διακεκριμένους ανθρώπους θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο, κυβερνητικό πρόγραμμα – ασπίδα για όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τα βιογραφικά των υπόλοιπων μελών:

Ειρήνη Λεριού: Επιστημονική υπεύθυνη, με εξειδίκευση σε έρευνες για την παιδική φτώχεια, του Εθνικού Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας στην Ελλάδα, του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Ποιότητας της ζωής ISQOLS, της Διεθνούς Κοινότητας Δεικτών για Παιδιά “ISCI” και της Διεθνούς Κοινοπραξίας Δεικτών της Kοινωνίας CIC.

Παναγιώτης Πεντάρης: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών, Θεραπευτικών και Κοινοτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στα πανεπιστήμια του Greenwich και του Bath, ενώ έχει επιστημονική συνεργασία με το Faiths & Civil Society Unit του Goldsmiths. Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά δίκτυα και έργα.

Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος: Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας και είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει λάβει διακρίσεις σε επιστημονικά συνέδρια και είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο International Psychoanalytic Studies Organization.

Δημήτρης Ζιούβας: Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και μεταπτυχιακό τίτλο στο ποινικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Είναι μέλος του Εργαστηρίου “Κέντρο Ποινικών Επιστημών” του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αντώνιος Μπασούκος: Κατέχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία και ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, του Ηνωμένου Βασιλείου, με εμπειρία διδασκαλίας σε μαθήματα όπως Οικονομία της Πολιτικής και προκλήσεις της Παγκόσμιας Πολιτικής. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας και Ανθρωπολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.

Σχετικά Άρθρα