Σάλος με τον CEO της Kellogg’s: Όσοι δυσκολεύεστε οικονομικά, φάτε δημητριακά για δείπνο -Αντιδράσεις στα social media

 Σάλος με τον CEO της Kellogg’s: Όσοι δυσκολεύεστε οικονομικά, φάτε δημητριακά για δείπνο -Αντιδράσεις στα social media

Ο πολυεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Kellogg’s προκάλεσε αντιδράσεις αφού πρόσφατα είπε ότι οι οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν τρώγοντας «δημητριακά για δείπνο». Ο Γκάρι Πίλνικ μιλούσε ζωντανά στην εκπομπή «Squawk on the Street», του CNBC, στις 21 Φεβρουαρίου, όταν έκανε τις εν λόγω παρατηρήσεις, τις οποίες ορισμένοι συνέκριναν με τη φράση «ας φάνε παντεσπάνι», που συχνά αποδίδεται στη Μαρία Αντουανέτα.

«Η κατηγορία των δημητριακών ήταν πάντα αρκετά προσιτή και είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν οι καταναλωτές βρίσκονται υπό πίεση» δήλωσε ο Πίλνικ, εν μέσω μιας συζήτησης για τις υψηλές τιμές των τροφίμων. «Αν σκεφτείτε το κόστος των δημητριακών για μια οικογένεια σε σχέση με το τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αυτό θα είναι πολύ πιο προσιτό».

Ο οικοδεσπότης του CNBC ρώτησε τον Πίλνικ αν οι παρατηρήσεις του θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν από τους καταναλωτές.

Ο Πίλνικ υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Στην πραγματικότητα, αυτήν τη στιγμή τα δημητριακά για δείπνο είναι κάτι που είναι μάλλον περισσότερο στη μόδα τώρα και θα περιμέναμε αυτό να συνεχιστεί».

Αντιδράσεις στα social media

Ένας χρήστης του TikTok αναφέρθηκε σε μια κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Σεπτεμβρίου 2023, η οποία έδειξε ότι ο Πίλνικ είχε τότε ετήσιο μισθό 1 εκατ. δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδά του φτάνουν στα 4 εκατομμύρια.

«Αυτός ο ανόητος βγάζει 4 εκατ. δολάρια το χρόνο», είπε ο εν λόγω χρήστης. «Νομίζετε ότι ταΐζει τα παιδιά του δημητριακά για βραδινό;».

Ένας άλλος χρήστης στην εν λόγω πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασε, λέγοντας: «Τι είδους δυστοπικό κολαστήριο είναι αυτό; Δίνουν στους χωρικούς δημητριακά για δείπνο!».

Κάποιος ανταπάντησε: «Φάτε τους πλούσιους, αντ’ αυτού». Διάφοροι άλλοι επισήμαναν πως τα δημητριακά -ειδικά οι μάρκες που κατασκευάζονται από την Kellogg’s- δεν είναι ιδιαίτερα φθηνά.

Σχετικά Άρθρα