Μνημόσυνο τέως βασιλιά: Δεν παρέστη ο Ουίλιαμ- Ποιοι πήγαν 

 Μνημόσυνο τέως βασιλιά: Δεν παρέστη ο Ουίλιαμ- Ποιοι πήγαν 

Δεν παρέστη τελικά στο ετήσιο μνημόσυνο του νονού του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ . Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απουσία του από την επιμνημόσυνη δέηση που τελείται σήμερα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ – Απών ήταν και ο Κάρολος, που υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο. Εκπροσωπήθηκε από την βασίλισσα Καμίλα.

Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κάποια επιπλέον πληροφορία αναφορικά με την απουσία του πρίγκιπα της Ουαλίας ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν αυτή συσχετίζεται με την Κέιτ Μίντλετον και την ανάρρωση της από το χειρουργείο που έκανε τον προηγούμενο μήνα. Στο μνημόσυνο, του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, από την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας θα παρευρεθεί μόνο η βασίλισσα Καμίλα.

Σύμφωνα με την Dailymail o πρίγκιπας της Ουαλίας, κάλεσε την οικογένεια να ζητήσει συγγνώμη, ενώ το Παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι η Κέιτ «τα πάει καλά» καθώς αναρρώνει στο σπίτι. Οι δημόσιες εμφανίσεις της Κέιτ Μίντλετον θα ξεκινήσουν ξανά μετά το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε ένα χρόνο πριν μετά από πολυετή προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ποιοι παραβρέθηκαν στην τελετή

Η βασίλισσα Καμίλα έφτασε μαζί με την τέως βασίλισσα Άννα Μαρία. Στην τελετή βρίσκεται και η πριγκίπισσα Άννα, η οποία είχε εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Παρών ήταν επίσης ο πρίγκιπας Άντριου, μαζί με την πρώτην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον και τις κόρες τους Ευγεγία και Βεατρίκη, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια, οι κόρες της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, Έλενα και Κριστίνα καθώς και ο πατέρας τους, Χουάν Κάρλος.

Παρούσα είναι ασφαλώς η οικογένεια του εκλιπόντος, με την ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ να αναφέρει τη σύζυγό του Άννα-Μαρία και τον πρωτότοκο γιο του Παύλο.

Της λειτουργίας χοροστάτησε ο ηγούμενος του Ουίνδσορ Αιδεσιμότατος Δρ. Κρίστοφερ Κόκσγουορθ.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τέλεσε το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο στο Τατόι σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Σχετικά Άρθρα