Κασσελάκης: “Κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη αυτοδιοίκηση – Αυτό είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ”

 Κασσελάκης: “Κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη αυτοδιοίκηση – Αυτό είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ”

«Θέλουμε κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη αυτοδιοίκηση, αυτό είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τη στήριξή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επέτειο του εγκλήματος των Τεμπών. Ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να ξεχάσει το έγκλημα, ούτε να αμελήσει τις ευθύνες που έχει ο πολιτικός κόσμος για την απονομή δικαιοσύνης, «που είναι αναγκαία για τις ψυχές που χάθηκαν και όλες τις ψυχές που τραυματίστηκαν»

Ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ κατήγγειλε την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για την άρνησή της να συναντηθεί με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της. Προανήγγειλε, δε, πως η αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται να καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση.   

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε την άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Μίλησε, ακόμη, για την κατάργηση της διάταξης Βορίδη αλλά και των αναπτυξιακών οργανισμών, που είναι, όπως είπε, «επίκεντρο της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σπατάλης στη χώρα μας». 

Στο ίδιο πλαίσιο, κατήγγειλε ότι η υποστελέχωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγγίζει το 40%. Στο αντίποδα, ζήτησε την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας, ενώ έθεσε σε πρώτο πλάνο την ανάγκη πρόβλεψης ενιαίας ρύθμισης για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ακόμη, επανέλαβε τη θέση του κόμματος για επαναφορά του 13ου και του 14 μισθού, καθιστώντας, παράλληλα, σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει ένα δημόσιο, που θα υπηρετεί τον πολίτη με αποτελεσματικό τρόπο.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε:

«Να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ΠΟΕ – ΟΤΑ που ήρθαν εδώ στο “Μίμης Δαρειώτης”, όπως λέγεται το κτίριό μας, για μια πολύ παραγωγική συνάντηση. Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε ένα κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρώτα απ’ όλα αύριο έχουμε την απεργία της ΑΔΕΔΥ την οποία τη στηρίζουμε, καθώς και την επέτειο του εγκλήματος των Τεμπών. Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το μεγάλο αυτό έγκλημα και να αμελήσουμε την ευθύνη που έχει ο πολιτικός κόσμος απέναντι στην απονομή της Δικαιοσύνης, που είναι αναγκαία για τις ψυχές που χάθηκαν και όλες τις ψυχές που τραυματίστηκαν.

Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν πολλά αιτήματα και απολύτως δίκαια κατά τη γνώμη μας. Πρώτα απ’ όλα έχουν ένα αυτονόητο αίτημα να συναντηθούν με την αρμόδια υπουργό, την κ. Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως πολύ απλά αρνείται να τους συναντήσει. Την παροτρύνω να κάνει το αυτονόητο, καθώς πληρώνεται από τους Έλληνες φορολογούμενους, να συναντήσει τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αν όχι, να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στους βουλευτές μας, οι οποίοι θα προχωρήσουν με την κατάλληλη Επίκαιρη Ερώτηση. Το ΣΕΠΕ πρέπει επιτέλους να κάνει τη δουλειά του. Τα ατυχήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση είναι πολλά, είναι απαράδεκτα και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΣΕΠΕ ώστε να μειωθούν. Πρέπει να καταργηθεί η διάταξη Βορίδη, πρέπει να καταργηθούν οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί οι οποίοι είναι το επίκεντρο της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σπατάλης στη χώρα μας.

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη υποστελέχωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοντά στο 40%. Πρέπει να προχωρήσουμε σε προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας και επίσης πρέπει να υπάρχει μία ενιαία ρύθμιση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες μεταξύ ιδιωτικού τομέα και Δημοσίου. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον 13ο και 14ο μισθό, που πρέπει να επανέλθουν  άμεσα. Είμαστε εδώ με τους εργαζόμενους του Δημοσίου, για ένα Δημόσιο που θα υπηρετεί τον πολίτη αποδοτικά. Αυτή τη στιγμή δεν το κάνει, υπάρχει μεγάλη σπατάλη και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων έτσι ώστε τα αιτήματά τους να μπορούν να εισακουστούν.

Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ στο “Μίμης Δαρειώτης” και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί σας».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, δήλωσε:

«Σήμερα συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μιλήσουμε για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην Αυτοδιοίκηση. Ο Πρόεδρος κατάλαβε τα συγκεκριμένα ζητήματα που έχουμε, τα εργατικά ατυχήματα, το πολύ λίγο προσωπικό που έχουμε, τις υποχρεωτικές εφέσεις που ζητήσαμε από τον κ. Βορίδη να καταργηθούν, τις Αναπτυξιακές Εταιρείες που έχει γίνει προσπάθεια από την κυβέρνηση να προχωρήσουν στην Αυτοδιοίκηση και είναι ό,τι πιο “μαύρο” υπάρχει. Ζητήσαμε τη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποδέχτηκε. Ζητήσαμε να γίνει ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, ενώ εκφράσαμε και τη δυσαρέσκειά μας επειδή η κ. υπουργός από τον Ιούλιο, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ατυχήματα στην ΤΑ, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες προβλήματα, δεν μας έχει κάνει την τιμή να συναντήσει για να της πούμε για τα προβλήματά μας. Όπως, επίσης, συμφωνήσαμε ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός για όλους τους εργαζόμενους είναι πολύ σημαντικό ζήτημα καθώς η φτώχεια και η εξαθλίωση των πολιτών, όλο αυτό το διάστημα, έχει φτάσει σε άσχημη κατάσταση τους πολίτες κι εμάς τους ίδιους. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνάντηση και πιστεύω ότι και με τις υπόλοιπες συναντήσεις που θα γίνουν, θα καταλήξουμε σε έναν δρόμο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα