Η Πρώτη Κυρία της Αρμενίας, αρχισυντάκτρια μεγάλης εφημερίδας συναντήθηκε με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι

 Η Πρώτη Κυρία της Αρμενίας, αρχισυντάκτρια μεγάλης εφημερίδας συναντήθηκε με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Η πρώτη κυρία της Αρμενίας Άννα Βατσίκη Ακομπιάν συνοδεύει τον σύζυγό της, Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν στο επίσημο ταξίδι του που πραγματοποιεί στην Αθήνα. Στο Ιnstagram ανέβασε ένα βίντεο με την αλλαγή της προεδρικής φρουράς στη Βουλή, γράφοντας: «Καλώς ήρθατε όμορφη Και ιστορική Ελλάδα»

Η Άννα Βατσίκι Ακομπιάν, είναι 46 ετών, εργάζεται ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας Haykakan Zhamanak Armenian Times.

Γεννήθηκε στην Αρμενία το 1978 σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Ερεβάν και άρχισε να δουλεύει ως δημοσιογράφος.

Η Ακομπιάν έπαιξε ενεργό ρόλο στην Αρμενική Επανάσταση του 2018, η οποία ήταν μια σειρά από αντικυβερνητικές ειρηνικές μαζικές διαδηλώσεις ως απάντηση στην τρίτη συνεχόμενη θητεία του προηγούμενου προέδρου της χώρας. Ο Νικόλ Πασινιάν εξελέγη πρωθυπουργός της Αρμενίας τον Μάιο του 2018.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020, η Ακομπιάν πέρασε από ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης για μάχη και ίδρυσε το τμήμα Erato, το οποίο είναι η πρώτη στρατιωτική μονάδα που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες στις Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η συνάντηση με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Την πρώτη κυρία της Αρμενίας , υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρώτη κυρία της Ελλάδας, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γραμπόφσκι.

Σχετικά Άρθρα