Δένδιας: Παρακολούθησε εκπαίδευση εφέδρων στην Φινλανδία (εικόνες, vid)

 Δένδιας: Παρακολούθησε εκπαίδευση εφέδρων στην Φινλανδία (εικόνες, vid)

Εκπαίδευση εφέδρων σε στρατιωτική μονάδα της Φινλανδίας παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη σκανδιναβική χώρα. Ο κ. Δένδιας δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι “σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, νέοι άνθρωποι μετατρέπονται σε στρατιώτες, οι οποίοι μπορούν να πολεμήσουν και να υπερασπίσουν τον εαυτό τους”, όπως επίσης και από το γεγονός ότι “γίνεται μεγάλη, εκτεταμένη χρήση πυρομαχικών και υπάρχει εκτεταμένο διάστημα εκπαίδευσης στα δάση και σε συνθήκες πραγματικής μάχης.

Θα έρθουν Έλληνες αξιωματικοί οι οποίοι θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο, αλλά αυτό το οποίο καθίσταται προφανές, είναι ότι μπορεί ένας στρατός πολιτών να ανταποκριθεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι η επιλογή που έκανε πάντα η Ελληνική Δημοκρατία, να βασίζεται στον στρατό των πολιτών, είναι μία σωστή επιλογή. Χρειαζόμαστε επαγγελματικά στελέχη, είμαστε περήφανοι για τα επαγγελματικά μας στελέχη, αλλά ο κορμός μας είναι πάντα ο στρατός των πολιτών. Αυτοί υπερασπίζουν την πατρίδα, αυτοί υπερασπίζουν τη Δημοκρατία”, κατέληξε.

Περαιτέρω, ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε στο ευρωπαϊκό κέντρο Αριστείας για την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών – όπου είναι τοποθετημένος Έλληνας αξιωματικός – από τη διευθύντρια του κέντρου Τeija Tiilikainen, ενώ συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και μέλος του φινλανδικού Κοινοβουλίου Pekka Haavisto.

Σχετικά Άρθρα